Elämää on Kuopion yläpuolellakin

Pohjois-Pohjanmaan tiestöistä, joukkoliikenteestä ja raideliikenne yhteyksistä.

Otan jälleen esille kulkuyhteydet alueellamme (muutaman vuoden jo olen siitä pitänyt keskustelua yllä) ja miten saisimme myös koko suomen asuttuna.

Mielestäni kun kulkuyhteydet olisivat kehittyneempiä, kuten tarvitsisimme tarpeisiimme asioidessamme tai lomaillessamme, silloin täytyy aidon oikeasti paneutua myös joukko- junarata,-lentoliikenteisiin paremmin.
Toki lentoliikennettä ei joka kylille tarvitse, mutta suuresti helpoittaisi lomakylien/kaupunkien lomalaisten tai vierailijoiden matkustamiseen.
Rata-osuus puuttuu idän suunnasta eli kuusamo-oulu.

Me tarvitsemme sitä!

Meillä on kuusamontiellä suuri rekkaralli (pitkät rekat, tuulivoimalan osia, laivanpotkureita, tukkeja, turvetta, talopaketteja, kaivosvermeitä…) ja valtava lomalaisten autoilut (loma aikoinakin) tukkimassa heikkoa kuusamontietä.
Turvallista ajoa ei ole, lisänä porotokat tiestöillä. Uskallampa väittää, ettei kuusamontiellä ole päivää ettei polokolareita satu!

Kuusamontien parantamiseksi olen herättänyt keskustelua jo useampi vuosi sitten, että meillä olisi hyvä ajojen turvallisuuden parantamiseksi saada kiihdytyskaistat tiestölle, joustavuutta liikenteeseen!

Kuusamontie on ELYn tie, johon ei tässä elämäntilanteessa saa käyttää yhdenkään kaupungin omia varoja, mihinkään risteykseen tai oikoseen!
Kestääkö tiestö ja sillat kuinka pitkään todella raskaitten autojen alla?

Lomalaiset ja myös etelän vieraat pääsisivät paremmin alueillamme käymään kun olisi raideliikenne eli junayhteys ja pitäisi myös asukkaamme paikkakunnilla.
Se jos mikä myös kannustaisi pitämään koko suomen asuttuna ja uusia asukkaita saamaan sekä pitämään myös nuoret alueillamme, eikä “pakotettaisi” muuttamaan sinne missä on asukaslähtöinen liikennetarjonta.

Junaliikenne eli raideliikenne puuttuu alueeltamme ja se olisi hyvin ajankohtainen asia ottaa nyt suunnittelupöydälle uudelleen, varautumisen vuoksikin!

Lisäksi yksityistiet täytyy pitää kunnossa ja ne peräkyläntien päässä asuvankin tie täytyy pitää talvisinkin auki, jotta mahdollinen pelastushenkilö pääsee pihaan saakka viivytyksettä!

Me emme ole tasavertaisia kuopion alapuolen asukkaiden kanssa, kun meidän alueemme liikenneyhteydet ovat minimaalliset!

#pidetäänkokosuomiasuttuna
#uskallansanova
#huutavanäänikorvessa

1 tykkäys