Otsikossa olennaisin, mutta tärkeä kysymys.
Miten haluaisit sen itse erottuvan? Ajatuksena oli alun perin ettei liikkeellä ole lainkaan perinteistä puoluejohtoa ja että kannattajat päättävät sen suunnasta demokraattisesti. Enemmistö halusi puolueen ja sitten äänestettiin kuudesta perusperiaatteesta, joihin ei enää koskettaisi.
Jos käsittelyyn tulee asia, joka ei kuuden perusperiaatteen avulla vielä ratkea, niin voidaan pitää mielipidemittauksia, joiden tuloksia edustajat ottavat sitten huomioon. Näitä mielipidemittauksia voisi mainostaa ja niillä yrittää erottua.
Äänestys -sanan käyttö on mielestäni hieman harhaanjohtavaa, mikäli äänestyksen tulos ei ole varsinaisesti sitova.
Yksi keino erottautua voisi olla se, että tuodaan julki Liike Nyt’in olevan
ns. Digitaalinen äly -puolue. Annamme mahdollisuuden jäsenistölle vaikuttaa reaaliajassa.
Tämä edellyttää applikaation tekemistä. Appsilla voi myös lähettää push notifikaatioita ja kutsuja kätevästi. Toimii myös hyvänä markkinointikikkana potentiaalisille äänestäjille.
Kannattajayritykset voivat antaa etuja jäsenistölle ja äänestäjille.
Minulla on yhteyksiä yritykseen, joka tekee appseja erittäin edullisesti (iPhono & Android, ei suomalainen tosin).
Jos haluat
vaikuttaa Nyt,
valitse
Liike Nyt!
Olen ehkä hieman naivi, ja ymmärrän erottumisen tärkeänä osana politiikkaa, mutta toivottavasti erottuminen ei ole itseisarvo. Toivottavasti erottuminen on jotain sellaista joka muovautuu Liikkeen uudesta tavasta vaikuttaa hyödyntäen digitaalista maailmaa muita puolueita paremmin.
Myöskin Liikkeen arvot ja ajamat asiat tulisi pitää helposti kaikkien löydettävänä esimerkiksi Liikkeen nettisivuilla, omasta kokemuksesta Liikkeen syntyä alusta asti seuranneena mulla meni itseasiassa jonkin aikaa saada kiinni siitä mitä muutosta Liike ajaa politiikassa. Kaikkialla Liike mainosti itseään nettiparlamentin ja reaaliaikaisen vaikuttamisen kanavana mutta kaivamalla sai kaivaa mitä konkreettisia asioita Liike haluaa saada aikaiseksi.
Olet Mika aivan oikeassa, ettei se erottuminen voi olla itseisarvo. Mulla tahtoo mennä nuo puolueet ja ihmiset niiden takana sekaisin, kun kaikki tavallaan ajaa aika samoja arvoja (työlliyys, valtion budjetti, jne.) Tärkeää on, jos nyt vaikka vaaleja ajatellaan, että saadaan ne ihmiset sinne uurnalle vaikuttamaan.
Puolueen kuin puolueen pitää ajaa sellaisia asioita ja sellaisella tavalla että se erottuu muista.
Toivoisin, että Liike keskittyisi ulostuloissaan siiten, miten se aikoo hoitaa asiat. Mitä pitää tehdä, että saadaan yhteiskunta pysymään raiteillaan. Mistä saadaan rahat parantaa tilannetta. Toisten haukkuminen, sormellaosoittelu ja naljailu ei kuulu eikä näy. Haluaisin Liikkeen olevan kansanläheinen, aitoa vuorovaikutusta alleviivaava ja asiapohjainen puolue, aito vaihtoehto “nykypolitiikalle”. Tarvitaan asiallinen, ystävällinen ja jämäkkä ratkaisuja ehdottava vaihtoehto, ettei kaikki protestiäänestä persuja ainoana muutokseen tähtäävänä puolueena.
Samoilla linjoilla Tiinan kanssa. On helppo huudella ja kritisoida muiden ulostuloja ja ratkaisuja, se tuntuu olevan tämän päivän trendi keskustelussa.
Harvassa on ne joilla on tarjota oma (realistinen) ehdotus vaihtoehdoksi.
Minusta Liike Nyt, tulisi olla kaikkien kansalaisten puolella sopivassa suhteessa.
Ei eri yhdistysten tai järjestöjen äänitorvi, vaan asiallisesti ja kriittisesti suhtautuva puolue, joka uskaltaa olla sekä samaa, että eri mieltä muiden kanssa.
Puolue joka vastustaa piilokorruptiota ja turhaa byrokratiaa. Puolue joka ymmärtää, että ainoastaan työnteolla ja yrittämisellä luodaan ja ylläpidetään hyvinvointivaltiota.
Sellaisen puolueen minä toivoisin
MIKÄÄN EI MUUTU, JOS MITÄÄN EI MUUTA.
Rasmus
Miten Liike Nyt aikoo todellakin erottua muista puolueista?
Millä teemalla liike lähtee vaaleihin? Oman kokemukseni mukaan, ainakin somessa, joissakin keskustelulistoissa, jos asioita on monia, liikaa, niin se hajaannuttaa viestiä, eikä sitä muisteta, tai ymmärretä.
Olisiko hyvä pohtia joitain teemoja? Ehkä heittää aluksi vaan jotakin, ilman sen kummempaa miettimistä, koska turhan tiukka miettiminen tappaa luovuuden. Valita sitten niistä joitakin?
Talous sakkaa koronan takia. Tästä on ollut puhetta. Pitäisikö tästä olla huolissaan? Rummuttaa asia??? Istuttaa siemen alitajuntaan? Asiahan ei vielä välttämättä täysin näy kaikille tavallisille pulliaisille. Kun sitten alkaa näkymään, ja työttömien jono kasvamaan, muistuu mieleen, asiasta varoittaneet.
Luultavasti aika monella on joku keskustelupalsta, tai somessa paikka, jossa asiaan on jo otettu kantaa. Jos muutamaan teemaa kannateltaisiin yhdessä, ja pidettäisiin ilmassa, olisiko siinä ideaa? Selkeyttäisikö se liikkeen tilannetta?
Tämä olisi aika hienoa, Hjallis kysyisi sovelluksella suorassa vaalitentissä nettiparlamentilta, mitä puolueen nettijäsenet on mieltä jostain asiasta ja 30 s-1 min päästä sitten kertoisi vastauksen. Alkaisi kansaa kiinnostaa suora demokratia.
Moi pystyisikö Hjallis luomaan tänne jotain galluppia, mihin sit eri jäsenet laittelee erilaisia avauksia mihin voi sitten laittaa et kannattaako avausta vai ei.
Kyseenalaistamalla muita puolueita, maalittamalla muita kuin omaa puoluetta, maalittamalla jopa omia jos joku kääntää mielipiteensä yks kaks. Pitää luottaa tähän meidän pikku puolueeseen.
Mielestäni yksi tärkeä asia olisi saada Suomeen lisää läpinäkyvyyttä eri päättävien instansien, viranomaisten, poliitikkojen ym kohdalla. Hiukan kyseisellä tavalla olen yhtenä asiana nähnyt Liike Nyt ideologian.
Aikaisemmin täytyisi päästä niiden tahojen mukaan esim päätöksentekoon, keskusteluun, oman kannan esiin tuomiseen joita asiat oikeasti koskettavat, eikä vain pahimmassa tapauksessa paisuttaa lisäämällä muita toimijoita ja henkilöitä kuin ketä tai keitä asiat oikeasti koskettavat. Yhtenä esimerkkinä taloudellisesti heikossa asemassa olevat työttömät, eläkeläiset sekä muutoin pienituloiset taikka vähävaraiset.
Myös jos yksilötasolla erittäinkin vakavista asioista tehdään politikointia, yritetään vaikuttaa halutulla tavalla “oman ryhmän toimintaan vaikkapa rahoituksen tai valtuuksien kasvattamisena”, olisi minusta asioista hyvä käydä laajapohjaisempaa keskustelua kuin vain suljettujen ovien sisällä erinäisissä valiokunnissa, tiimeissä, ryhmissä jne (vaikuttamisen “lainasin” Hjalliksen YouTubessa kertomasta videosta vaikuttamisesta).
Eli myös niiden ääni olisi hyvä saada yhteiskunnassa kuuluville, joilla ei sitä oikein ole. Kumminkin moni asia yhteiskunnassa koskettaa kyseisiä “ryhmiä” ja välillisesti siten koko yhteiskuntaa enemmän ja vähemmän.
Ei maalittamalla ja mustamaalaamalla ketään, ei muita, eikä omaa puoluetta.
liikkenytín tulisi korostaa suomalaisten perusominaisuuksia; sisua, ahkeruutta, yritteliäisyyttä, rehellisyyttä, ´´suo ja kuokka´´-mentaliteettia, opiskelua ja itse oman tulevaisuutensa luomista!
Olen samaa mieltä.
Ei maalittamalla saada muuta kuin pahaa aikaan, ja varsinkin omia.
Joka puolueella pitää olla jokin “oma” juttu, jota muilla ei ole, tai jonka se tekee paremmin kuin muut. Vihreillä ympäristö, persuilla maahanmuutto, demareilla AY-liike, kokkareilla hyvätuloiset. Eikä se voi olla vain yhdistelmä muiden asioita eri painotuksilla koska jokainen puolue on jossain määrin yleispuolue.
Mikä on Liike Nytin oma juttu?
Väittäisin että juurikin tämä netissä äänestyttäminen ja politiikan uudistaminen sitä kautta. Jos sitä ette tee uskottavasti, niin ei teitä kukaan äänestä. Eikä toistaiseksi ole kovin hyvin mennyt näin ulkoapäin tarkasteltuna. Katsokaa miten kävi sinisille, jotka lupailivat PS:stä erottuaan uudistavansa politiikkaa. Vuoden päästä perustamisestaan niillä ei ollut näyttää muuta kuin puolueen logo ja t-paita. Ja tiedämmehän miten vaaleissa kävi. Nyt ilmeisesti kuntavaaleissa jäljellä olevilla sinisillä on ilmeisesti yhteistyökuvioita KD:n kanssa, ja eiköhän se mitä siitä puolueesta on jäljellä lopulta sulaudu siihen.
Tämä pitäisi nähdä varoittavana esimerkkinä miten käy, kun ei ole mitään tarjottavaa poliittiselle kentälle. Kiitos applikaatiosta (latasin sen, vaikka käytänkin forumia mieluummin läppärillä), mutta miksi esimerkiksi mitään äänestyksiä ei forumilla ole näkynyt pitkään aikaan jos ikinä? Pelkästään parin viime viikon aikana on politiikassa kohistu Haaviston luottamuksesta, sotesta, ja Al-Holin lapsista. Täällä ei mitään.
Monet uskovat ettei suora demokratia voi toimia, koska kansalaiset eivät tiedä asioista riittävästi. Jokainen, joka uskaltaa omalla nimellään äänestää ja perustella kantansa on kuitenkin vaikutusmahdollisuutensa ansainnut. Mikäli muut eivät vastaavalla tavalla kykene vastaväitteiden ja perusteluiden kautta muita äänestäjiä ohjaamaan, on heillä peiliin katsomisen paikka.
Demokratia ei lopulta eroa millään tavalla suorasta demokratiasta, eikä suorakaan tarkoita sitä etteikö johtaminen tapahtuisi nimenomaan tiedon avulla. Tämä olisi voinut olla se juttu.