Hyvään vaalimenestykseen ei ole oikotietä

"Entisistä ei vielä ole ehditty täysin selvitä ja uudet vaalit ovat jo ovella."

Kesä on ohi ja syksy on alkanut, seinäkalenterin lehti on käännetty syyskuulle!

Kesä tuli ja meni? Kesäsuunnitelmat ei taaskaan pitäneet kaikilta osin. Jotain kyllä jäi käteen, pieni kotimaan lomareissu, pikku fiksailuja kotona ja mökillä ilman ahdistusta. Toki hengenahdistusta oli maskisuosituksesta johtuen, ei muuta.

Nyt mennään kohden aluevaaleja. Useilla vanhoilla puolueilla on jo ehdokaslistoja viritelty. Meillä Liike Nyt on vielä lähtökuopissaan. Monille kuntavaalituloksemme oli yllätys. Oma menestykseni ei ollut kummoinen mutta sain olla mukana ja tehdä vaalityötä. Saimme Joensuusta yhden valtuutetun ja maakunnasta muutamia muita.

Tulevat aluevaalit ovat varmaan vaaliväsymyksen vaivaamat ja äänestäjien sekä ehdokkaiden houkuttelu tuottaa monelle puolueelle pulmia. Liike Nyt menestyy Itä-Suomessa vain tekemällä vaalityötä koko maakunnassa. Vaalien ajankohta on hankala sillä joulun ja vuodenvaihde ovat monille perhekeskeistä rauhoittumisen aikaa, jolloin vaalit ja vaalimenestys eivät välttämättä ole päällimmäisinä. Vaaleja haittaavat myös alkanut talouden noususuhdanne sekä politiikasta vieraantuminen joka on seurausta valtakunnanpolitiikan sekavasta tilasta. Monet potevat myös “vaaliähkyä” tai kiinnostuksen puutetta.

Hyvään vaalimenestykseen ei ole oikotietä. Ne menestyvät, jotka parhaiten saavat äänestäjänsä liikkeelle ja lopullisen sinetin lyövät he joiden mielipide ennen vaaleja oli avoin. Lähden avoimesti mukaan alueeni vaalityöhön. Lähde sinäkin. Liike Nyt on erinomainen vaihtoehto löytää oikea poliittinen suunta! Vaaleihin on on vielä aikaa mutta 23.2.2022 on yllättävän lähellä.

Hyvää alkanutta syksyä toivotellen
Aarre!

1 tykkäys

Onnea ja menestystä Itä-Suomeen.
Kannattaa varmaan ottaa lähestymiseksi myös “Kiitos kun äänestit kuntavaaleissa, nyt tarvitsemme ääntäsi jälleen aluevaaleissa…”

Kiitos Markus, tuon sloganin saa varmaan käyttää kun aloitamme vaalityön? :eye:
Hyvää syksyä!

1 tykkäys

Vaali teemaa suosittelen myös miettiin erityisryhmät joukolla, mukaan sillä niitä ei ole vielä otettu missään mukaan joka vähemmistö. Itse vielä niin, uusi että tarviin vähän oppia :crazy_face:

Hyvään vaalimenestykseen ei ole oikotietä, mutta huonoon on. Valitettavasti Liike Nyt on nyt sillä tiellä. Nyt kun puolue on ilmeisesti hylännyt kokonaan ajatuksen nettiparlamentin käytöstä kyselyihin ja yleensä mihinkään, mitä jää jäljelle? Pieni oikeistopopulistinen klikki kokoomuksen ja perussuomalaisten kainalossa. Ei sellaiselle ole kysyntää.

Siitä vaan. Ei ole tekijänoikeutta, vaan sinähän kiität äänestäjiä.

Mitä teet asialle? Ehdota keskusteluaiheita ja linjauksia niihin, jotta ihmiset voivat keskustella ja luoda linjaa tai ainakin vaatia suuntaa linjalle.

Hyvä kysymys. Toistaiseksi kontribuoin satunnaisesti tuomalla esille epäkohtia. Se, että Liike Nytiä ei tunnu pätkääkään kiinnostavan alkuperäinen idea kansandemokratiasta ja äänestyksistä nettiparlamentissa on minusta sääli, sillä se oli ainoa asia mikä toi jotain uutta Suomen poliittiselle kentälle.

Itseasiassa jokainen puolueen jäsen voi äänestää asioista.

  1. asenna LN sovellus
  2. liity jäseneksi
  3. äänestä, esimerkiksi nyt “Pakolaiskiintiön nostamisesta”

Se että politbyroon jäsenet voivat äänestää asioista saattaa olla jollekin hyvä syy liittyä puolueeseen, mutta se ei ole järin hyvä syy äänestää puoluetta. Alkuperäisistä myyntipuheista on otettu aika lailla takapakkia jos mikäli puolue on kaikessa hiljaisuudessa päättänyt, että äänestykset on rajattu vain puolueen sisälle.

Epäilemättä Liikkeellä oli niukasti rahaa käytettävissä kampanjointiin, mutta nekin vähät olisi voinut käyttää paremmin. Homma meni sellaiseksi piiri-pieni-pyörii-leikiksi.

Puolueen ja paikallisyhdistysten Facebook-sivuilla tiedotettiin. Kyseisen kanavan käyttäjät tiesivät jo Liikkeen.
Tehtiin nettilähetyksiä joista tiedotettiin em. sivuilla. Kyseinen kohdeyleisö tunti jo Liikkeen.
Alfa-TV:ssä lähetettiin ohjelmaa, josta em. tavoilla tiedotettiin. Mahdolliset katsojat tunsivat jo Liikkeen.
Lisäksi tietysti Twitter, jossa sielläkin pääsanoma oli että hallitus tekee väärin.

Miten noilla tavoilla saavutettiin Pihtiputaan mummo tai Lapinlahden Liisa? Mitä heille kerrottiin paikallisista asioista? Vastaukset lienevät huonosti ja heikosti. Vaalitelineiden naamataulut eivät avanneet Liikettä käytännössä millään tavalla.

Hesarin etusivun mainoksella sai eräs ehdokas reilusti kuhinaa aikaiseksi, jopa hesaria tilaamattomien parissa. Sillä tavalla tavoitetaan ihmisiä jotka eivät ole kuulleet Liikkeestä lainkaan tai ainakaan niin paljoa että olisivat siitä kiinnostuneet.

Äänestäjät pitää päästä yllättämään ja saada heidät huomaamaan että on oikea vaihtoehto vanhalle. Vähennetään panostusta puolueen jäsenille suunnatusta toiminnasta ja käännytään kohti äänestäjiä.

1 tykkäys