Ilmastonmuutosvöyhkä

En ymmärrä miten äärimäisellä voimalla mennään nyt vihervassarihallituksessa ilmastonmuutos edellä. Kun kysymys on globaalista ongelmasta. Suomessa on jo vaikea pysyä mukana miten asioita hoidetaan. Turve käytännössä ajettiin alas muutamassa kuukaudessa. Koneet jäivät ruostumaan. Eivät kelpaa edes Viroon kun siellä ostetaan uusia ja tehokkaampia nostopelejä. Eli tämä Suomen ympäristövouhotus menee yli ymmärryksen.

5 tykkäystä

Niimpä. Nyt heillä on “momentum” ja silloin painetaan täysillä. Todellakin, olemme maailman pohjoisin maa, mutta näin vain omaa oksaa sahataan. Syyt: pääkaupunki maan eteläisimmässä/lämpimimmässä pisteessä, josta vielä ne parhaat yhteydet maailmalle ja muutenkin, väestö keskittynyt kehä kolmosen sisään - helppo siinä on ViVahallituksen saada kannatusta ja laittaa muu maa kiinni. Sinällään vaan lyhytnäköistä, koska lämpö ja sähkökään ei edelleenkään tule vain seinästä :-). Sokerina pohjalla s-ikäluokat, jotka meni halpaan vappusatasen kanssa ja äänesti ViVan valtaan.

4 tykkäystä

En ole paljoa seurannut mutta yli menee täälläkin. Lisäksi Elokapina on antanut erittäin rumat kasvot asialle ja vie lopullisenkin sympatian.
En pääse töihin julkisilla (tai pääsen, kun kävelen muutaman km molemmissa päissä). Autolla matka 10 min. Ihan saa rauhassa miettiä, ajanko omalla autolla vai kävelenkö bussiasemalle, odotan oikean bussin ja kävelen taas melkein 3km säässä kuin säässä. Senjan autoilut tai koko Suomen turpeenpoltto on hyttysenpissa meressä, kun ilmastonmuutoksesta puhutaan, ongelma on tosiaan isompi kuin mihin voimme vaikuttaa. Se ei tarkoita etteikö asia olisi tärkeä, mutta asiaa ei hoideta vaikka koko Suomi alkaisi alaa polkupyörillä ja teollisuus ajettaisiin alas. Jotain malttia asioihin, kunnon siirtymäajat ja kannustusta enemmän uusiutuvan ja vähemmän saastuttavan energian käyttöön, kiitos!

Ja minulla on sentään MAHDOLLISUUS kulkea julkisilla tai pyörällä, ei tarvitse mennä paljoa syrjempään kun nämä mahdollisuudet putoaa kokonaan pois.

5 tykkäystä

Olen siinä kanssasi samaa mieltä, ettei noin 5,5 miljoonan kansalaisen maan, Suomen, talous voi kestää koko maapallon hiilidioksidi päästöjen kompensointi tavoitetta.
Toki Vihreät haluavat Suomen olevan esimerkki ja maailman vihrein maa, mutta asias pitää verrata laajemmin.
Naapurimme Venäjä, sekä Kiina ja Intia jotka muodostavat noin puolet maailman väestöstä aiheuttavat noin kolmanneksen kaikista päästöistä. Siksi näistä saattuvavimmista maista tulevia tuotteita tuli lisäverottaa ja käyttää ne rahat siellä päästöjen vähentämiseen ja ilmaston muutoksen hillitsemiseen.
Ei suomalaista työtä ja yrittämistä yliverottamalla.

3 tykkäystä

Ei Suomen tarvitsekaan kompensoida koko maapallon päästöjä, kunhan omamme siivotaan pois. Hiiliverot kotimarkkinoille ja hiilitullit muulle maailmalle.

2 tykkäystä