Kannabis vapaaksi?

Kokoomusnuoret ovat ilmeisimmin tosissaan ehdottaneet, että Kannabiksen käyttö, myynti ja valmistus pitää dekriminalisoida. Myös VihreätDeGröna on ollut samaa mieltä jo aikaisemmin.

Asiaa perustellaan mm. huonoilla kokemuksilla kieltolaista, verotulojen saamisella, kontrollin mahdollistumisella, yms. Kaikki sinänsä loogisia argumentteja. Kannabista myös verrataan vaarallisuudeltaan lähinnä alkoholiin.

Mitä mieltä Sinä olet? Voidaanko mietojen huumeiden vapauttamista harkita? Voimistaisiko se huumeongelmia yhteiskunnassa vai voiko suunta olla päinvastainen?

4 tykkäystä

Ei missään nimessä vapaaksi.

12 tykkäystä

Kannattaisiko Kokoomus nuorten ja Vihreiden edustajien mieluummin ajaa vapaampaa alkoholipolitiikkaa, vai olisiko niin ettei niiden keskuudessa enää löydy niin paljon käyttäjiä, joten asia ei kiinnosta.

2 tykkäystä

Suosin kannabiksen laillistamista ja kannatan myös vapaampaa alkoholipolitiikkaa.10 tykkäystä

Huumeita ei pidä missään tapauksessa vapauttaa, ei ´omaan käyttöön´, ei edes kasvattamista. Ymmärrän että Helsinki ja muut suuret kaupungit ovat menettäneet otteensa tähän kysymykseen ja maksavat kasvavia kustannuksia huumeiden käytön ja levittämisen seurauksista monilla yhteiskunnan tasoilla, mutta että vapautuksen perusteena käytetään sitä että huumeisiin sortunut kokee itsensä huonoksi ihmiseksi jos rikolliseksi tuomitaan, ei todellakaan ole mikään peruste millekään yhteiskunnallisen järjestyksen poikkeamalle. Helsingissä poistettiin jo muutamia vuosia sitten violetti-valot yleisistä WC-tiloista jotta piikittäjät laittaisivat neulansa sisällä roskiksiin, eivätkä Leikkipuistojen roskiksiin, tai pensaisiin. …Vihreä poliisiministeri, Vasemmistoliiton opetusministeri, Pääministeri SDPn hiljaisella hyväksynnällä ja Kokoomusnuoret ovat vakavasti harhautuneet Turvallisen Yhteiskunnan perusteista. - Alati kasvavan rikollisuuden, jengiytymisen ja kansainvälisten rikollisjärjestöjen ja näiden etnisten sotureiden Pääkäyttövoima on huumekauppa, eikä näiltä piireiltä voi välttyä - ei edes varakas cityihminen viihdekäytöllään - pahuuden voimat tulevat aina mukaan - myös jo nuorilla koululaisilla joilla huumeiden käytön kynnys mataloituu tutkitusti jo tupakoinnin myötä, hetken päästä koukussa, sitten rahapulassa, sitten myyjänä, sitten veloissa ja lopulta syvällä rikollisuuden syövereissä - Tähän ei mikään laupea ´Jeesustelu´ auta ja koko yhteiskunta maksaa kovat lunnaat - Siis EI Huumeille.

13 tykkäystä

Käyttö ja myynti pitäisi ainakin dekriminalisoida, mutta mielummin viedä alkon alle. Näin saadaan katukauppa kuriin ja myynti valvonnan alle. Tää myö nostais verovaroja, joilla vois tehostaa ehkäsytyötä, mitä tehdään alkoholinkin suuntaan. Tää kehitys on ollu näkyvissä vaikka kuinka kauan Amsterdamissa ja nyt jenkeissä. Parempi ratkaista tää ongelma kuin puuttua vain oireisiin, koska tää sama sirkus nähtiin kieltolain aikaan viinan kanssa kaikkialla missä on ollut kieltolaki.

18 tykkäystä

Hei
Ei vapaaksi, Kannabis on porttihuume vahvempiin huumeisiin. Vaaravyöhykkeessä ovat lapset ja nuoret, joille ehkä tarjoillaan ensimmäiset annokset ilmaiseksi.

14 tykkäystä

Ehdottomasti laillistaisisin kaikkien ei pelkästään kannabiksen huumausaineiden kaupan. Myynti ja valmistus luvanvaraisiksi kuten yleisin huumausaine alkoholi nykyään. Lisäksi alaikäisille huumausaineiden välittäminen (mukaan lukien alkoholi, tupakka) tehtäisiin ankarasti rangaistavaksi rikokseksi (vähintään 6 vuotta linnaa). Lisäksi pitäisi kehittää kaikenlaisten addiktioiden ja mielenterveysongelmia hoitoa ja niissä pyrittäisiin lisäämään lääkkeettömiä hoitomuotoja.

Vielä en ole kuullut tai nähnyt yhtään järkevää perustelua miksi ei. Nykyinen laki on se joka lisää rikollisuutta, lisää huumeiden käyttöä, lisää ongelmia niin suomessa kuin globaalisti. Ja koska tapana on syyttää tälläisiä mielipiteitä esittäviä ihmisiä pössyttelijöiksi. En ole eläissäni koettanut mitää laitonta huumausainetta eikä olisi tarkoituskaan vaikka ne laillistettaisiin. Laillisista huumausaineista olen kokeillut alkoholia ja kofeiinia. Alkoholin käyttökin ollut aina maltillista ja käytännössä 3 viimeisen vuoden loppunut kokonaan. Morfiinia olen sairaaalassa kerran ilmeisesti saanut, mutta kivut olivat silloin niin kovat etten reissusta paljon muista.

Yhteiskunnan kannalta järkevämpää olisi rangaista itseni kaltaisia ylipainoisia ja määrätä meidät vaikka pakkohoitoon. Ylipaino on huomattavasti suurempi ongelma kuin huumeet.

15 tykkäystä

Kaikkea voi harkita, mutta en missään tapauksessa kannata mietojen huumeiden vapauttamista. Hyvien puolien, kuten verotulojen saamisen ja kontrollin mahdollistumisen sijaan uskon vapauttamisesta olevan haittoja huomattavasti enemmän. Todennäköisiä haittoja: huumeiden (myös kovien) käytön lisääntyminen, rikollisuuden lisääntyminen, sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien lisäntyminen, ihmisten asenteiden ja moraalin löystyminen ja keskustelun jatkuminen jääkö vapauttaminen siihen vai pitääkö vapauttamisessa edetä vielä pidemmälle jne. jne.

4 tykkäystä

Asiasta pitäisi keskustella faktojen kanssa kunnolla ja harkitsevasti ja jättää vanhat porttiteoria-teoriat pois, sillä kannabiksen kohdalla tämä pitää hyvin harvoin paikkansa. Dekriminalisointi täytyisi ainakin saada läpi koska näistä miedoista huumeista rankaiseminen pahentaa monien asemaa, ottaen huomioon niistä saatava merkintä rekisteriin sekä pelkoa hakeutua avun piiriin. Kannabiksen käyttö lisääntyy vuosi vuodelta ja alkoholi on tutkitusti moninkertaisesti haitallisempi päihde kuin kannabis. Kuinka monta kertaa tätä täytyy vielä vääristää ja tutkia?

10 tykkäystä

Tätäkin kysymystä voi käsitellä monelta kantilta, terveys, rikollisuus, talous… Miten dekriminalisointi näihin kaikkiin vaikuttaisi.

Onko aina paras vaihtoehto kieltää ja rankaista, vai olisiko liberaali suhtautuminen järkevämpää?
Valvottu myynti voisi olla monella tapaa nykytilannetta parempi ratkaisu.

Kannabiksen käyttöön ja myyntiin voisi olla hyvä löytää yhtenäinen linja vaikka koko EU:n alueella. Ei tarvitsisi miettiä missä maassa on rikollinen ja missä ei.

4 tykkäystä

Olen samoilla linjoilla kanssasi. Itse näen sen taas kansanterveydellisestä näkökulmasta. Tämän dekriminalisoinnin kautta ennalta ehkäisy ja hoito mahdollistuisivat lievien huumeiden käyttäjillä eikä siitä tulisi hoitotietoihin leimaa koko loppu iäksi. Nyt puhutaan kuitenkin jo alle 15 vuotiaista nuorista joilla on päihteiden käytön ongelmia. Tästä olisi myös suuri apu turvallisen lääkehoidon toteutuksessa. Kannabiksen käyttö voidaan tätä myöten myös huomioida lääkärin suunnitellessa lääkehoitoa huomattavasti helpommin kun potilas uskaltaa kertoa käyttönsä lääkärille, mitä tuskin tänä päivänä uskaltaa tehdä.

Ikävä kyllä tänä päivänä kannabiksen käyttö on yleistynyt nuorien keskuudessa joka ikisessä kaupungissa. Ei vain Helsingissä. Sama ongelma on ympäri Suomen ja tulee olemaan yhä enenevissä määrin. Mielestäni kannabiksen myynnin poistaminen katukaupasta sekä siinä liikkuvan rahaliikenteen ohjaaminen ja tätä kautta myös työllistävä vaikutus sekä verotustulojen saanti valtiolle on parempi vaihtoehto pimeän kaupan sijaan.

7 tykkäystä

Kaikenlaisten huumausaineiden ja päihteiden kohtelun laissa pitäisi noudattaa loogisesti samaa kaavaa. Dekriminalisointi huumeiden käytön kohdalla välttämätön. Mielenterveysongelmista kärsivien oikea hoitolaitos ei ole vankila. Miksi alkoholisteja ei vangita?
Samalla tapaa kuin alkoholin kanssa laillisen jakelukanavan järjestäminen kannabistuotteille esimerkiksi Alkon myymäläverkoston kautta mahdollistaisi verotulojen kanavoinnin ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön. Kovien huumeiden osalta jakelun pitäisi olla apteekkien hallinnassa. Tosin en osaa arvioida tässä kohtaa, miten jako mietojen ja kovien osalta oikeasti tulisi tehdä.
Yksi tärkeä huomioitava näkökulma näiden huumeiden ja päihteiden osalta on niiden ongelmakäytön juurisyiden tutkiminen ja ongelmakäytölle altistavien tekijöiden paljastaminen. Ainoastaan tätä kautta päästäisiin ratkaisemaan koko ongelman hallintaan liittyvät haasteet.
Ei voi olla niin, että ratkaisu alkoholismin hoitoon on “pullojen piilottaminen”, eikä niin että narkomaniaa estetään huumeiden tuhoamisen avulla. Molemmat ovat yhtä lailla tehottomia keinoja sairauden hoitoon. Aloite käyttämiseen lähtee käyttäjästä ja hänen ongelmistaan käsin, ei ulkopuolelta.
Se, että maailmassa on suuri pelko huumeiden valtaa kohtaan kertoo enemmän jättiläismäisestä ymmärtämättömyydestä ihmisyyttä kohtaan. Meillä ei olisi nykyisen mittakaavan päihdeongelmaa, jos pystyisimme rakentamaan yhdessä tästä maailmasta kaikille turvallisen ja oikeudenmukaisen paikan elää tasavertaisina. Ja ei, tämä ei ole mitään idealistista utopiaa. Tämä on absoluuttinen totuus. Olen lukenut viisaiden lausumia huolestuneisuuden täyttämiä sanoja, joissa vaaditaan kaikkia ymmärtämään, että jos yhteiskuntaa huudetaan pelastamaan, niin silloin täytyy ymmärtää, että se yhteiskunta, jota huudetaan muodostuu meistä yhteiskunnan jäsenistä, ihmisistä. Me kaikki ihmiset toimivina yhteiskunnan jäseninä muodostamme ratkaisun kaikkiin ongelmiin. Niin myös tähän ongelmaan. Jokaisen ihmisen toimintakykyä tarvitaan edellä mainittujen ongelmien juurisyiden poistamiseen. Liian monen toimintakyvyn on poistanut vallitseva yhteiskunnallinen järjestys, jossa ihminen on vain välineen kaltainen tuotantokoneiston osa, jolle ei jää selviytymisen lisäksi energiaa eikä aikaa olla osa ongelmien ratkaisua.

1 tykkäys

minusta kannabista ei pidä dekriminalisoida, päinvastoin huumeista ja niiden käytöstä pitäisi saada paljon pidemmät rangaistukset. vankiloissa enemmän huumeseuloja ja sitten ulos tulisi vain ´´raitista´´ porukkaa. miedoistahan huumeidenkäyttö aina alkaa…

8 tykkäystä

Mitäs sitten kun kannabis on portti kovempiin huumeisiin ja dekriminalisoinnin myötä käyttö lisääntyy entisestään. Siitä seuranneena yhä useampi alkaa käyttää kovempia huumeita. Kun kovempien huumeiden käyttö tarpeeksi lisääntynyt niin dekriminalisoidaanko nekin?

7 tykkäystä

Kannabis vapaa suomi !!

2 tykkäystä

Tällähetkellä kadulta kyllä sitä saa kukavaan kun haluaa. Ehdottomasti valvovansilmän alle.

5 tykkäystä

Nyt jos olette seuranneet kannabiksen historiaa ja sen kriminalisointia, niin eletään vieläkin 1960 luvulla. Kalifornian malli pitäisi ottaa käyttöön, jotta valtio saisi tuoloja tuosta alkoholin korvikkeesta. Kasvatus lisenssin alle jolloin saadaan työpaikkoja ja sitämyötä tuloja. Samoin myyntiä varten pitää hakea lupa kuten alkoholin myynnillekin. Varonalainen myynti ja kontrollin alainen vielä, niin pimeä kauppa/ kasvatus ja myynti pienenee. Samoin tarve erittäin vahvalle kannabikselle loppuu. Moni kärsii myös Suomessa sairauksista johoin kannabiksen cdb ja/tai thc auttaa. Samalla tavalla nuuskallekin pitäisi tehdä.

5 tykkäystä

Ei missään nimessä. Tässä monta asiaa jotka ovat minusta ehdottomat ei. Ensinäkin en ymmärrä miksi pitää laillistaa taas yksi päihdyttävä aine. Meillä on jo tosi paljon ongelmia alkoholin kanssa.
Minusta kannbis on yksi vaarallisimmista huumeista koska asenteet on että vaaraton luonnontuote ja sitä se ei todellakaan ole. Kannbiksen käyttö tuottaa paljon mielenterveysongelmia. kannabis on passivoiva huume. kannabis on öljypohjainen huume ja öljy takertuu rasvasoluihin ja aivot on täynnä rasvasoluja. Kannbista poltellessa dopamiinit poistuu kropasta ja kannabisöljy thc tekee sen että dopamiini ei tule takaisin. Kannabista poltellessa voit joutua psykoosiin joka tekee sen että se voi laukaista skitsofrenian. Voi myös olla että psykoosi ei koskaan poistu. Tällä hetkellä meillä ainoat jotka viranomaiset jotka pystyy puuttumaan nuorten polttoon on poliisit ja sen jälkeen ei poliisit pysty enää puuttumaan. Tapaan satoittain vanhempia jotka ovat huolissaan lapsistaan ja kannbiksen käytöstä ja huomaavat että lapset ovat ärtyisiä ja se on se mikä kannbis teettä. En todellakaan ymmärrä miksi pitää vartavasten teettää lisää ongelmia enkä usko että he jotka nyt jo myy sitä haluavat maksaa veroa. Se raha mikä siitä saataisi menisi suoraan haittoihin ja miksi pitää nuorten elämä pistää rahan takia vaaraksi. Ja vielä löytyy lisää. Yksi pieni asia että lakupiiput oli sit pakko ottaa pois myynnistä koska ne ovat kuullemma tosi vaarallisia. Että nyt vähän tolkkua tähän ajattelutapaan. Vielä yksi asia tätä ei missään nimessä pidä sekoittaa lääkekannabikseen. Ovat eri asia. Melkein kaikki lääkkeet ovat huumeita ja lääkärimäärää lääkkeet.

12 tykkäystä

Hei. Ihan sairasta edes ajatella. Alkoholi tuo perheisiin jo riittävästi ongelmia. Huumeet on aina tuoneet mukanaan rikollisuutta.
T. Häry

4 tykkäystä