Keitele Goupin perheyrityksen toiminta

Pikkasen nyt kyllä tuo Keitele Groupin toiminta ihmetyttää. Onko Ek valinnut esitaistelijaksi. Mikä ihme siinä on että tt yrittää vaan tehdä kaikkenssa oman hyvinvoinnin parhaaksi. Sen takia ammattiliitot on olemassa. Toivotttavasti Suomeen tulee ammatti työn tekijöiden pula!
Taitaa jo olla. Ek vaatii päivärahojen alentamista ja ansiosidonnaisten päivärahojen alentamiista. Nyt Hjallis j

Aikoinaan ammattiliitot tekivät tärkeää työtä työolojen ja -turvallisuuden parantamiseksi. Tämän päivän maailma on myös hyvin erilainen kuin 30 vuotta sitten saati 100 vuotta sitten.
Nykypäivänä yritys voi siirtää toimintansa melko helposti. Neste sulkee Naantalin jalostamonsa ja rakentaa uuden Rotterdamiin, työpaikkoja katoaa 370. Keitele työllistää reilu 500 omilla palkkalistoillaan ja 1500-2000 muuten välillisesti, esim satamissa, rekkakuskeja siivoajia ym.

Sitten kommenttiisi päivärahoista.
“Työnantajan velvollisuudesta maksaa päivärahoja sovitaan alan työehtosopimuksessa tai työsopimuksessa. Jos kumpikaan ei velvoita maksamaan päivärahoja, voi yritys itse päättää maksamisesta.” Päivärahan tarkoitus on olla korvaus esimerkiksi matkalla tapahtuneen ruokailun korkeammista kuluista. Täten myös yrityksen tarjoamat ateria vähentävät päivärahaa.

Ottamatta kantaa itse Keitele Groupin neuvotteluihin, niin:

  • AKT:n tukitoimet on todettu laittomiksi
  • Rakennusliiton saartotoimet ovat samoin
  • AKT eikä Rakennusliitto ole neuvotteluosapuolia Keiteleen kanssa. Miltähän tuntuisi sairaanhoitajista, jos AKT sekaantuisi heidän neuvotteluihin? Löytyisikö sairaaloista SAE 10-30 öljyä hoitokäytöstä sen jälkeen? (Anteeksi terveydenhuollon ihmisiltä, teette arvokasta työtä, tarvitsin ääripäitä esimerkkiin)
  • Keiteleen työntekijöistä n.20% kuuluu Teollisuusliiton piiriin, jonka työehtosopimusta AKT ja Rakennusliitto ajavat.

Eikö olisi järkevää edes antaa Keiteleen ja työntekijöiden neuvotella. Ymmärtäisin, jos Keiteleen työntekijöiden edustaja, esimerkiksi luottamusmies kutsuisi julkisuudessa liittoja apuun.

4 tykkäystä

Työntekiljöiden ainoa mahdollisuus vaikuttaa työstä saatavaan korvaukseen ja työn inhimilisissä oloissa suoritttamiseen on töistä sovittavat ehdot. Tähän asti on sopuisasti sovittu näistä työn ehdoista jotka sisältää paljon enemmän kuin julkisuudessa olevat palkankorotus prosentit. Ek on nyt lähtenyt vetämään pois muita sovittuja ehtoja. Tässä Keitele tienavaajana.

Miksi Suomalaisen vientiyrityksen toimintaan puututaan tällä tavoin? Mikäli AKT toimii jatkossakin tällä tavoin, niin tarvinneeko suomalaisten vientiyritysten ponnistella - enää.
En ymmärrä lakkoilua ollenkaan. Työolosuhteet on varmasti kunnossa suurimmassa osassa yrityksiä ja yhteisöjä. Mikäli kehitettävää löytyy niin lienee sivistyneempiä tapoja kuin lakkoilu…

4 tykkäystä

Arvoisa Herrra! Lakkoilu on vanhan aikainen termi kuin nyt tuntuu olevan kaikki vanhanaikaista. Työntekijällä on ainakin vielä oikeus kieltäytyä työstä vai oletko sitä mieltä, että ihan orjia oltaisiin. Kehoitan kaikkia tällaiseen painostukseen joutuneita ottamaan lopputilin. Töitä löytyy hyvistä yrityksistä. Nyt on pulaa työntekijöstä Varsinkin Keiteleen firmoijen jälkeen kattelisin äkkiä uutta paikkaa mihin ittenii myisin.

1 tykkäys

Arvoisa Herra Sorsa! Suomalaisilla yrityksillä menee hyvin. Pari vuosikymmentä on tehty maltillisia sopimuksia ja tingitty etuuisuuksista.
Ollaan odotettu jos alkais vähän tt:tekijöillekkin tippua tästä. Nyt Suomi yrityksillä menee tosi hyvin ja ruuvia kiristetään edelleen. Yhteisellä sopimisella on saatu teollisuus käyntiin. Kuka vittu tätä ruuvia kiristää?

Aivan rehelisesti ottaen - päiväraha on vain veroton palkanlisä. Työnantaja maksaa kaikki matkatyöhön liitttyvät kulut joka tapauksessa.

1 tykkäys

No ei minun työnantajani ainakaan maksa kaikkia kuluja. Matkaliput ja hotellit kyllä, mutta kyllä se ravintolassa syöminen ja toisella paikkakunnalla tapahtuva harrastaminen on kalliimpaa kuin kotona.

Talouselämä 1.1.2022:
" Helsingin käräjäoikeus on peruuttanut 22.12.2021 antamansa määräyksen, jonka nojalla Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT :n olisi lopetettava metsäteollisuusyhtiö Keitele Groupin kuljetusten saarto satamissa miljoonan euron sakon uhalla. AKT tiedotti asiasta perjantaina."

Moi.

Suomessa on tällä hetkellä kaksi isompaa yritystä jotka vastustaa yhteistä sopimista tai edes neuvottelua tai keskustelua. En tiedä onko sattumaa, että molempien yritysten johtajat ovat lestadiolaisia?

Uskontoa ei pitäs sekoittaa työelämään. Pentikäinen näitä komppaa ja taitaa Sipiläkin olla siipimiehineen taustalla ja ties ketä muitakin. Tästä tulee pahempi riesa kuin islaminuskonnosta…

Taitaa olla aika turha parlamentti kun keskustelun avaaminen ei anna mitään vastakaikua. Harkimon yx peliliike vaan. Todistaa vaan mulle nyt että yx turhimmista kansanedustan palkkioita ja etuisuuksia nauttiva paskanpuhuja.

Ei liene sattumaa. Oulussahan ovat yrittäjät jo tottunneet siihen, että lestadiolaisten yritysten mafia määrää myös kaupungin hallinnossa. Oli esimerkiksi kysymys vaikka yritystonttien jakamisesta. Sama on monessa muussakin Oulun ja Lapin kunnassa, missä keskustapuolue määrää. Lestadiolaiset kuuluvat aina Keskustaan. Mafia on vain Sipilän tuella levittäytynyt myös tänne etelään. Kamux, Kastelli. Keitele… lienevät yksi esimerkki. Lestadiolaismafia menestyy, koska Sipilän aikana lestadiolaiset saivat hyviä paikkoja valtionhallinosta ja lestadiolaisten yritysten tukiverkko on laaja sekä erittäin varakas.

Ohitat väitteessäsi aika lahjakkaasti työlainsäädännön, joka on kehittynyt hurjasti vuosikymmenten aikana. Ja mikäänhän ei estä Suomessa työntekijöiden järjestäytymistä ilman ay-liikkeitä. Tämä toki varmaan harvinaisempi ilmiö työpaikoilla.

1 tykkäys

Kiitos vastauksesta Herra Suni. Työlainsäädäntö ja työlaki ovat monimutkaisia. Tiedän vaan suurpiirtein en pilkulleen. Ja tiedätkö mitä? Ei mun tarvikkaan. Mm sitä varten maksan ay maksuja, liiton lakimiespalvelut kuuluu siihen ja paljon muuta. Ansiosidonnainen päiväraha on vaan bonus.
Typerää moista esittää, että ay liike ois vaan päivärahoja varten. Se on oikeasti vaatinut työturvallisuuden ja työhyvinvoinninparannuksia joita ei ois tullut ilman ay liikettä. Palkan korotuksista voin sanoa sen verran, että 35 vuotta duunarina ollessani en kertaakaan ole saanut kuin tessin mukaisen korotuksen.

Ja lisäksi Herra Suni! Miksi polkupyörä pitäisi keksiä uudetaan kun meillä on toimivat ay liikkeet?

Lisäksi sanoisin jos kuulut samaan ryhmittymään Herra Pentikäisen ja Herra Makkulan kanssa niin pitääkää omat uskonnolliset mieltymyksenne omina. Älkää sekoittako työn suorittamisesta työnantajan ja työntekijöiden välillä yhteisesti sopiman. Tämä yhteissopiminen on ollut molemmille Suomen kantava voima! Nyt teidän liike yrittää puuttua tähän ja eriyttää Suomen kansaa, Painukaa sinne lars leevin kans mistä tulittekin ja antakaa Suomen kansan olla rauhassa!

Miksi polkupyörä pitäisi keksiä uudetaan kun meillä on toimivat ay liikkeet?

Jos ajat vielä sellaisella ikivanhalla polkupyörällä, jossa on todella iso etupyörä ja pieni takapyörä, niin kehitys on mennyt eteenpäin. Nyt on jopa sähköavusteisia polkupyöriä.
Samalla tavoin maailma on muuttunut ja suurin osa suomalaisista ay-järjestöistä on jäänyt viime vuosituhannen alkupuolen poteroihin jumiin. Tästä hyvänä mittarina on jäsenmäärät. Ainoastaan Akava on onnistunut kasvattamaan jäsenmääriään.

Kukaan ei estä sinua kuulumasta ay-liikkeeseen, maksat jäsenmaksusi ja olet tyytyväinen toimintaan ja sen tarjoamiin palveluihin.
Samalla tavoin on toisia, jotka eivät halua kuulua liittoon ja kykenevät neuvottelemaan omat sopimuksensa sekä korotuksensa.

3 tykkäystä

Kuulun ja olen erittäin tyytyväinen palveluihin jotka saa pienemmällä rahalla kuin vaikka auton vakuutuksen.
Satsaan omaan työhyvinvointiini ja omien etujeni puolustajiin erittäin mielelläni sen verran. Duunarin oikeudet pysyy kuosissaan. Antaa lessujen uhota, täältä pesee ja linkoaa.

to 13. tammik. 2022 klo 19.47 Markkus sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

Kiitos kunniasta Petri Saari -
tunnen olevani AhtiSAARI.

Firmat pärjää, duunii riittää -
muistaneeko koskaan kiittää.

Duunari lie työn tuon orja -
häilyypi se mieless’ Norja.

Liksaa tulee, Teslaa tienaa -
on Norski kallis, siks Pomoo rienaa,
tuo vassu -sakki kaikki tietää -
kait’ sit’ on hyvä saa pomot sietää.

Lakkoon menee, kova jätkä -
suussa röyhyy tuontisätkä.

Oli firma hyvä ennen lakkoo -
palkkaa tuli ja riitti akkoo.

Kun lakko loppuu ja firma lähtee -
voit taas sä itkee … iltatähtee.

TS 02-2022

1 tykkäys