Maahanmuuttajataustaiset poliisit

Mitäpä ootte mieltä kun nyt hirveä haloo noussut jos ulkomaalaisia pääsee poliisiksi! Ulkomailla kuten ruotsi, Kanada ja Australia on muun muassa ollut pitkään ulkomaalaisia poliiseina. Jos homma muualla maailmassa toimii niin miksei se meillä toimisi jos halutaan yrittää?

3 tykkäystä

Työ se on muiden joukossa, Suomessa onneksi kattava poliisikoulu, en mäe mitään syytä miksi Suomen rajojen ulkopuolella syntynyt olisi jotenkin huonompi hoitamaan tehtävää.

6 tykkäystä

Juuri näin jos moraali ja etiikka kohdallaan.

2 tykkäystä

Ilman muuta kaikki sopivat henkilöt voivat olla poliisina.

2 tykkäystä

Pätevyys ja ammattitaito ovat ainoat ratkaisevat asiat, on pikemminkin normaalia ja suotavaa että myös virkavallassa on edustettuna maahanmuuttajat. Poliisit joutuvat päivittäin tilanteisiin joissa tarvitaan ymmärrystä myös tapoihin ja ajatusmalleihin jotka ovat kantasuomalaiselle vieraampia, tällaisissa tilanteissa on tehtävän suorittamisen kannalta eduksi jos poliisin miehistössä on henkilöitä jotka ymmärtävät asiaa. Maahanmuuttajien näkyminen katukuvassa luo myös uskottavuutta ja parantaa poliisin auktoriteettia maahanmuuttajien keskuudessa.

5 tykkäystä

Pääseehän ulkomaalaistaustaisia poliisiksi. Keskustelussa on ollut kyse siitä, että pitääkö heille luoda ohituskaistoja. Mielestäni ei pidä, koska Suomessa on riittävästi pätevää ulkomaalaistaustaista porukkaa. Kun palkkaus yms asiat laitetaan kuntoon, saadaan myös moni ulkomaalaistaustainen hakeutumaan poliisiksi. Tällä hetkellä pätevillä kielitaitoisilla ihmisillä on kysyntää muillakin aloilla. Onneksi nykyinen AMK-tasoinen poliisikoulutus ei ainakaan toistaiseksi mahdollista ohituskaistoja. Kanada ja Ruotsi eivät ole kovin hyviä esimerkkejä, koska kyseisten kielten oppiminen on hiukan helpompaa. Toisaalta emmehän me halua poliisiksi pääkaupunkiseudun taksinkuljettajien kielitaidolla varustettuja henkilöitä… vai haluammeko?

5 tykkäystä

Ei missään nimessä mitään ohituskaistoja!
Samat vaatimukset kuin kaikille muillekin. Jos ne läpäisee, niin tietenkin voi ryhtyä poliisiksi.

Auktoriteetti yms ei voi, eikä saa olla tästä kiinni! Poliisia on toteltava, ja kielenä täällä toimii viralliset Suomi ja Ruotsi. Tämmöiseen ei missään tapauksessa saa lähteä. Kuten maamme presidenttikin sanoi “maassa maan tavalla”.
Ja eihän poliisi nyt missään nimessä toimi rikollisten mukaan! Minkä kulttuurin mukaan kukakin rikollinen elää, vaan täysin päinvastoin. Suomessa lakia ja järjestystä valvoo Suomen poliisi. Suomen lakeja ja asetuksia noudattaen!

1 tykkäys

Ihan turha topic ellei sen aloittaja halunnut kartoittaaa vain asenteita. Joka jo pelkästään asetelmana
on kyseenalainen. Jokainen suomen kansansalainen saa toimia missä tahansa julkisessa virassa.

3 tykkäystä

Eiköhän kuka tahansa Suomen kansalainen, joka täyttää terveys vaatimukset ja läpäisee testit, kelpaa poliisiksi.

3 tykkäystä