Mitä odotat Liike Nyt Jyväskylältä

Liike Nytin ajatuksena on lisätä kuntalaisten ja päättäjien välistä vuorovaikutusta. Mahdollistaa siis toimivampaa demokratiaa, myös kuntavaalien välillä.
Kerro mielipiteesi. Mikä mielestäsi on Jyväskylässä tärkeää, ja mitä asioita Liike Nyt Jyväskylän kuuluisi ajaa? Voit myös kertoa millaisia ominaisuuksia tulisi olla hyvällä kuntavaaliehdokkaalla?

1 tykkäys

Jyväskylässä, kuten kaikkialla muuallakin tarvitaan järkeen perustuvia päätöksiä. Politiikka on liikaa puoluepoliitiikkaa jossa määrittävänä tekijänä on ideologia ja poliittiset intressit. Päätöksenteossa tarvitaan sen sijaan järkeen perustuvia kestäviä ratkaisuja joiden perustelut voidaan suoraan sanoa.

6 tykkäystä

Hei,
Hyvinvoinnin kannalta tärkeää olisi saada vihdoin asiallisesti varusteltu musiikki-/kulttuurikeskus kaupunkiin. Paviljongin “muuttaminen” ei ole kestävä eikä kunnollinen ratkaisu.

2 tykkäystä

Hei,

Jyväskylässä on yksi iso ongelma. Sitä markkinoidaan hyvänä opiskelukaupunkina, mutta sitähän se ei ole.
Ammatti ja AMK puolella nimittäin. Jyväskylässä on enemmän opiskelijoita kuin on työharjoittelu paikkoja. Näin ollen Jyväskylässä valmistuminen viivästyy pitkien työharjoittelupaikka jonojen vuoksi, eikä töitäkään ole useallakaan alalla. Tälle asialle toivoisin tehtävän jotain. Enemmän yrityksiä, vähemmän opiskelijoita.

Lisäksi Jyväskylän julkista liikennettä on uudistettava. Kaikki eivät omista tai edes halua omistaa autoa. Nämä ihmiset on otettava oikeasti huomioon. Bussia saa odottaa tunteja jäätävässä kylmyydessä talvisin. Tämä ei ole reilua ihmisiä kohtaan, jotka eivät autoa ja korttia syystä tai toisesta omista.

Infrastruktuurin parantaminen:

Toimiva juna verkosto Keski-Suomen alueella voisi olla yksi ratkaisu ongelmaan monien muiden ideoiden joukossa.

Se myös vaikuttaisi positiivisesti opiskelijoiden elämään. Kauempaa tulevat opiskelijat pääsisivät nopeasti kotikaupungistaan Jyväskylään. Ei tarvitsisi muuttaa pois nuorena ja yrittää elää surkealla opintotuella, elää velaksi käytännössä, kun pystyisi asumaan kotona vanhemmilla kunnes valmistuu.

Lisäksi pääsisimme pienin muutoksin lähemmäksi tavoitetta hiilineutraaliudesta ja antaisimme aikaa teknologian kehitykselle.

1 tykkäys

Hipposhankkeen läpivieminen. Riskiä toki on, mutta kehittyä pitää. Maine monipuolisena liikuntakaupunkina kannattaa säilyttää, muuten muut kaupungit porhaltavat ohi. Hippos toimisi kaupungin vetovoimatekijänäkin.

Jotain olisi tehtävä myös jalkapalloilijoiden talviharjoitusolosuhteiden parantamiseksi. Suurista kaupungeista jalkapalloilijoilla on Suomen surkeimmat talviharjoitteluolosuhteet: yksi täysimittainen kenttä kuplahallissa. Kuplan katto sitten romahti helmikuussa ja se oli poissa harjoituskäytöstä lopputalven. Lajin harrastajamäärät ovat kuitenkin suurimmat. Toki tärkeämpiäkin kohteita on, mutta lasten ja nuorten liikkumiseen kannattaisi investoida. Linkin takana perusteluja (yhden seuran osalta mitattuna):

1 tykkäys

Hyvä kuntavaaliehdokas katsoo asioita objektiivisesti ja monelta kantilta. Ei harrasta vihapuheita tai provosoidu. Eikä katso asioita ideologisten lasien läpi, vaikka politiikassa ei koskaan tiulla välttymään puoluepoliittisilta “koplaamisilta” ja kompromisseilta.

1 tykkäys

Samaa mieltä. Avointa ja läpinäkyvää päätöksentekoa. Perusteet faktoissa. Päätökset täytyy perustua kokonaishyötyyn, pitkällä tähtäimellä.
Vuorovaikutus. Kiitos Leevi

Kulttuurin hyvinvointivaikutukset ovat mittavat.
Tiedän sen vapaaehtoisena kulttuuriluotsina.
Kunnollinen kulttuurikeskus, jossa toimii myös musiikkisali luo elinvoimaa kaupunkiin.
Kiitos Janne!

Oppilaitosten ja yritysten välille täytyy luoda enemmän yhteistyötä.

Miten koet tämän uuden linjastosuunnitelman, onko parannusta aiempaan? Linjastosuunnitelma 2021 | Linkki

Henkilöjunaliikenne Äänekoskenkin suuntaan saadaan toivottavasti lähivuosina toimimaan.

Kiitos Naila!

Hipposhanke on minunkin mielestä kannatettava. Nyt vielä hanketta on järkeistetty.

Onpa yllättävää kuulla jalkapalloilijoiden talviharjoitusolosuhteista.

Kiitos Timo!

Kyllä, tismalleen samaa mieltä.
Tarvitaan kykyä hahmottaa kokonaisuuksia. Maltti, yhteistyökyky ja hyvä käytös nykyajassa vaan korostuu. Kompromisseja täytyy olla valmis tekemään, se tulee kaikille päättäjille eteen.

Kiitos tästäkin Timo!

Tuo ei paranna omaa liikkumistani Muuramesta Jyväskylään.

Nykyään kun Jaakkolasta ei aja enää bussia, esimerkiksi Riihivuoren lähellä asuvat joutuvat kävelemään 5km Muuramen keskustaan päästäkseen bussiin.

Samalla tavoin itse joudun Rajalasta kävelemään monta kilometriä jotta pääsen Muuramen keskustaan pysäkille kuten monet muut.
Isolahdesta ajaa bussi 2-3 kertaa päivässä, koulubussi. Kuitenkin Isolahti - Muurame välisellä tiellä on myös Rajalan alueella bussipysäkkejä. Miksei sieltä voi ajaa muutamaa linjaa esim Isolahti - Rajala - Muurame - Jyväskylä, vaikka ysitietä käyttäen?
Kyseiset pysäkit Rajalassa ja Isolahden tien varressa seisovat käyttämättöminä koska ei sieltä koskaan aja bussia. Pitäisi ajaa tasapuolisesti bussi. Niittyahosta, verkkoniemestä ja säynätsalosta pääsee aina bussilla mutta juuri koskaan ei enää Jaakkolasta tai Rajalasta. Tämän on epäreilua mielestäni ja siksi Muuramessa ajavia linjoja olisi muutettava niin että myös muut asuinalueet otetaan huomioon kunnolla.

Muista linjoista en osaa kommentoida sillä en asu siellä päin. Mutta tälläisiä terveisiä Muuramesta sekä minulta, että muilta ei autoa omistavilta asukkailta.

Minä olen lapsesta asti käyttänyt paljon bussia. Entisen kotipaikan läheltä taitaa bussi nykyään kulkea pari kertaa päivässä. Voi päästä yhteen suuntaan, mutta toiseen ei sitten pääsekkään.

Kiitos Naila!

to 27. toukok. 2021 klo 16.49 Naila sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

1 tykkäys