Oppositio vaatii eduskuntaa koolle

Oppositiopuolueet ovat lähettäneet perjantaina 14.7.2023 puhemies Jussi Halla-aholle pyynnön kutsua eduskunta koolle. Esityksessä toivotaan äänestystä siitä, nauttiiko valtiovarainministeri Riikka Purra eduskunnan luottamusta.

Somessa on spekuloitu jo päivien ajan eduskunnan koolle kutsumisesta mutta virallisen aloitteen käynnisti Liike Nyt. Puolueen puheenjohtaja Hjallis Harkimo on ensimmäinen allekirjoittaja.

Oppositio vaatii eduskunnan koolle – Halla-aho: “Otan harkintaan” (iltalehti.fi)

1 tykkäys

Mielestäni eduskunta voidaan ottaa koolle ja perua loppu loma sitten. Pysyvästi voisi lyhentää näitä taukoja. Kesällä 4 vkoa taukoa, jouluna 2, samoin pääsiäisenä. Se olisi enemmän kuin työtä tekevillä.

1 tykkäys

Mitä tässä nyt siis tavoitellaan, hallituksen kaatumistako? Puoluesihteeri @juhani.klemetti toteaa fb-postauksessaan, että " hallitusohjelmassa on hyviäkin tavoitteita. Ei ole siis mikään itseisarvo, että halutaan hallituksen kaatuvan" Minäkin olen sitä mieltä, että rasismi, kaikenlainen syrjintä ja väkivalta on ehdottomasti väärin. Olen myös todella turhautunut ja kyllästynyt tilanteeseen. Aikaa ja energiaa menee ihan muuhun kuin tärkeiden asioiden hoitoon. Mutta mikä olisi realistinen hallitusvaihtoehto, joka pystyisi tai edes pyrkisi toteuttamaan nykyisenkaltaista, Suomen ja suomalaisten kannalta pääosin järkevää hallitusohjelmaa?
Miten puolueen kannasta päätetään, jos/kun Riikka Purran tai koko hallituksen luottamuksesta äänestetään?

1 tykkäys

Todella turhaa kutsua eduskunta koolle. Neljän vuoden aikana oli huomattavasti pahempia asioita kuin Purran viidentoista vuoden takaiset kirjoitukset joissa hän kritisoi äärivanhoillisia islamisteja naisten alistamisesta, mutta edellisen hallituksen aikaansaannoksista suomalaisten elämän kurjistamisesta kukaan piitannut juuri mitään.
Ovatko nämä eduskunnan koolle kutsujat nyt sitä mieltä että on tapahtunut joku suomalaisten elämää kurjistava asia niissä 15 vuotta vanhoissa kirjoituksissa?
Pahempaa kirjoitti Al-Taee ja se kuitattiin anteeksipyynnöllä. Johtuikohan siitä että Al-taee oli paremman puolueen jäsen kuin Purra ?

3 tykkäystä

Kyllä nyt Hjalliksella meni överiksi. Kun on kyse 15 vuotta vanhasta kommentista, on täysin idioottimaista mennä siitä esittämään epäluottamuslausetta. Taisi ottaa “pannuun” kun ei otettu hallitukseen.

3 tykkäystä

Mielestäni Oskari Onninen on aika osuvasti analysoinut Purran tapausta:

2 tykkäystä

Tässä purran kaikki viestit arvioitaviksi.

Harkitsematonta tekstiä 31 vuotiaalta tohtorikoulutettavalta.

Ei kannata lukea Iltalehden kontekstistaan irrotettuja tekstejä. Iltalehtihän on jo tehnyt jotain korjauksia, koska oli sekoittanut toisen ihmisen tekstiä joukkoon. Tulee lukea alkuperäinen kokonaisuus, jotta ymmärtää etteivät ne anna aiheitta varsinkaan tässä vaiheessa hallitustyöskentelyä (joka on tuskin vielä juurikaan käynnistynyt) minkäänlaiseen puuttumiseen – sekin painaa asiassa, että ne on kirjoitettu 15 vuotta sitten asianomaisen ollessa politiikan ulkopuolella ja ja ilmeisesti ei edes kuulunut mihinkään puolueeseen. Myöhemmin kaivettu vuoden 2019 blogi taas on aikalailla tahallaan väärinymmärretty ja olisi minusta yleisesti ajatellen aika huolestuttavaa, jos takerrutaan yhteen sanaan ja unohdetaan itse blogin asia eli naisten tasa-arvo. Tästä voi johtaa kysymyksen, että mitä tälläiset kohut vaikuttavat yleisesti ihmisten mielipiteiden ilmaisemiseen ja sananvapauteen. Energiaa pitää tuhlata oikeisiin asioihin ja oikeisiin tekemisiin eikä lähteä tälläisiin uudelleen lämmitettyihin kohuihin mukaan.

Minäkin ne luin ja olen pääosin samaa mieltä.

Typerää tekstiä, mutta ei siinä määrin mitä media asian suhteen irroittelee. Vaikka nyt sen IL kokoelman lukee, niin kyllä se muuttaa näkökantaa siihen mistä kohussa on kyse.

Meillähän on vaaleilla valittu eduskunta. Ei siinä opposition huutoääniä enää tarvita ja aivan turha edes pohtia radikaalin vasemmiston (vas, vihr, sdp, kesk, Lnyt !) nurkantakaahuuteluja.

1 tykkäys

Jottei jää väärä käsitys - Liike Nyt on oikeistopuolue.