Tapahtuma-alan ahdinko

Hollannissa järjestettiin DJ-keikka. Osallistujilta vaadittiin negatiivinen Covid19-tulos. Ihmiset nauttivat musiikista ja musiikintekijä tekemään työtään.
Tapahtuma-ala on ahdingossa. Tuttavani yhtyeen Euroopan-kiertue peruuntui, Suomen keikat peruuntuivat ja korvaus valtiolta noin kuukauden palkan verran.
Keikkoja ja tapahtumia voidaan järjestää vaatimalla rokotus tai negatiivinen Covid-tulos esittämällä.
Henkilötodistus mukaan, tsekkaus e-kannasta ja lipunostoon.

Järjestäjä voi halutessaan vaatia maskia ja huolehtii käsideseistä asiakkaille.

Jos joku tästä vetää negatiivista, perusteella, ettei ole tasavertainen, niin pulinat pois. Jokainen meistä voi mennä testiin ja ottaa rokotteen tai olla ottamatta.
Nyt pitää alkaa tehdä tapahtuma-ala eteen päätöksiä.
Vuosi hiljaisuutta ei saa muuttua kahdeksi vuodeksi hiljaisuutta.
Laulu ja tanssi tekee hyvää ihmiselle tämän kaiken keskellä.

2 tykkäystä

Oikein hyvä avaus! Kesän koittaessa olisi hienoa jos festareita järjestettäisiin. Pääsylipun esitystilaisuudessa vain varmistettaisiin terveys. Aivan varmasti olisi tilausta!

2 tykkäystä

Minkälaisia tuloksia noista tapahtumista on? Tarkoitan että niitä on valvottu varmaan tarkkaan, lähteekö tauti leviämään siellä. Itseäni askarruttaa ajatus siitä että jos testi otetaan vaikka kaksi päivää ennen keikkaa, niin kyllähän ihminen ehtii saada sen tuon kahden päivän aikanakin. Myönnän etten tiedä kauan tauti tarvitsee itämisaikaa että se pystyy lähteä kontaminoimaan lisää väkeä. Ilman moista dataa. Minusta tuollaista päätöstä ei voi tehdä.itse toivoisin että tapahtuma- alan ihmiset etsisi muita tulonlähde keinoja tässä ajassa(eri alan hommat esim). Palataan vanhaan kunhan tää tauti on kukistettu.

1 tykkäys

Tässä uutinen.
Hankala on löytää töitä muulta alalta, jos ei koulutettukaan löydä. Lisäksi suurin osa ääniteknikoista, valomiehistä jne. tekee jo muuta työtä.
Popedan rumpalisti myy jo rumpujaan, jotta pärjää taloudellisesti.
Suomessa ei tämä musiikkibisnes ole niin iso rahasampo, että vuosikausia voi olla tekemättä töitä. Luultavasti vain Nightwish, joka tahkoaa vuosittain miljoonan tai kaksi ja on osakeyhtiö, pärjää vielä hetken.
Ja pitää muistaa näyttelijät, roudarit, kuskit, merkkumyyjät.
Jos haluaa tukea viihdettä, niin ostakaa levyjä (suoratoistot ei tuota semminkään), paitoja ja muita oheistuotteita.

1 tykkäys

Amsterdamissa ollaan menty turvallisuus edellä mahdollisuuksia etsien, mikä on hyvä lähtökohta järjestämiseen. Kaikki konserttiin osallistuneet olivat antaneet 48 tuntia ennen tapahtumaa negatiivisen koronavirusnäytteen ja osallistujat testataan uudelleen tällä viikolla, jonka jälkeen tuloksia voidaan analysoida tarkemmin. Tapahtuman järjesti Hollannin hallituksen tukema yritys FieldLabs, joka on tehnyt vastaavanlaisia testauksia jalkapallostadioneilla. THL:lla lienee osaamista tehdä samoin?

Täyskielto kaiken järjestämiselle on huono juttu, sillä mitä ankeammat ajat, sitä enemmän on tarvetta osallistumiselle mahdollisuuksien mukaan. Juuri mahdollisuuksien etsiminen ja hyvin harkittu toteutus, johon myös osallistujat otetaan mukaan, on se avain onnistumiseen. Tietysti sellaiset sedukoskinen -tyyppiset “jos siellä joku sairastuu, mä sen sitten hoidan” jutut on kaikella tapaa rimanalituksia.

Korona ja sen variantit sekä rokotukset sitä vastaan ovat tulleet jäädäkseen. Olemme yhteiskuntana oppineet omista tai muiden menettelytavoista sen ehkäisemisessä ja päivitämme osaamistamme tiedon lisääntyessä. Vuosi globaalia hiljaisuutta on vakavasti otettava asia ja opettanut sen, että poteroon jääminen on varma tapa hiipua hitaasti.