Terveydenhuollosta

Vuoden alusta alkaen yksityisellä kun käy, ei saa enää tukea kuin nimeksi, jos ollenkaan.

Tarkoittaa siis sitä, että terveydenhuoltoa ja varsinkin sinne huoltoon pääsyä on entisestäänkin heikosta heikennetty, jolloin pienipalkkaisten tai/ja vähänvaraisten terveyspalvelut todellisesti karkaavat yhä kauemmas.

Olisi tässä vaiheessa hyvä tietää mitä konkreettia Liikkeellä olisi tarjota tähän?

Vanhispalveluista olen aiemmin kysynytkin, mutta siihen ei tullut mitään asiaan liittyvää kommenttia, joten olisi kiva jos tähän nyt jotakin saisi - jos ei muuten niin edes ajatusella “onhan pian senään vaalit”.

2 tykkäystä

Itse näkisin asian niin että valtion pitäisi hinnoitella omat julkiset palvelut siten että ne realistisesti kattavat menot. Kun nämä palvelut on hinnoiteltu niin valtio/kunnat tukisi jokaista sen verran myös yksityisellä käynnillä. Eli määrätään että tämän verran se olisi maksanut meille muutenkin, maksakaa sitten ylimääräinen omasta pussistanne kun käyttää yksityistä palvelua. Minusta se olisi kohtuu reilu peli.

1 tykkäys

Tämä on toki hyvä että ne ovat ohjelmassa ja asioita tuodaan keskusteluun.

Tosiasihan on se että ideat ja sanat ovat eläviä kun niitä pohditaan ja mietitään, mutta ne kuolevat kun ne kirjoitetetaan paperille, ja sitten kun ne luetaan uudelleen ääneen ja otetaan puheen keskiöön niin ne alkavat elää uudelleen.

Terveydenhuollon ja -vanhushuillonnasioita ei ole riittävästi keskeusteltu minkään puolueen toimesta riittävästi. Mutta hyvä että Liike tuo asiaa julkisuuteen omalta osaltaan.

Reilu ja kohtuu peli olisi se, että yksikertaisesti jokaisella, taloudellisesta asemastaan riippumatta, olisi todellinen mahdolisuus (ei vain näennäinen oikeus) terveydenhuoltoon.

Sen jälkeen kun terveydenhuollon yksityistäminen alkoi oikein tohinalla Kokoomuksen toimesta, niin kaikki on mennyt alaspäin vähävarausten ja vanhusten osalta.

Tässä taitaa taustalla olla sellainen ajatus, että tuolla varmistetaan julkisen toimivuus. Lääkäreistä on ollut pulaa 20 vuotta ja nyt sitten hoitajamitoituksen vuoksi hoitajistakin. Tarkoitus taitaa olla saada yksityiseltä puolelta lisää hoitajia julkiselle puolelle.

Nyt julkinen ja yksityinen kilpailevat samoista vähistä resursseista.

Toki näin, mutta tuo ongelmahan on lähtenyt huonosti hoidetusta hommasta. Ei olla pidetty huolta lääkäreistä eikä hoitajista. Lääkäripulaa tuskin ole kuin kunnallisella tasolla.

Nyt maksamme laskua siitä että kunnallisella puolella ei ole läkäreitä, eikä kohta hoitajiakaan. Laskun maksaja on se jolla ei ole rahaa perusterveydenhuoltoon.

Juuri näin :clap:, ja uskon myös että Liikkeellä olisi mahdollisuus tässä vaikuttaa. Ns. vanhat puolueet ovat näyttäneet sen mitä asiasta todellisuudessa ajattelevat… vaikka nyt vaaleissa toki luvataan mitä luvataan, mutta kyllä Kataisen Kokoomus ja Rinteen Demarit heidän aikoinaan lupailivat kaikenlaista joka sitten kuistui joko olemattomiin tai jopa maksupuolele mentiin, jota linjaa edelleen vedetään. Ehkäpä nyt ihmiset jo muistavat nämä kalastusyritykset ja lähtevät hakemaan muutoksentekijää?

3 tykkäystä

Vanhuspalvelut ajettiin alas kun tuli hoitajamitoitus. Kun hoitajia ei riitä mitoituksen mukaiseen hoitoon, paikkoja tyhjennetään niin kauan että lopuille riittää mitoituksen mukaisesti hoitajia. Pitää muistaa kun äänestää ketkä tekivät tällaisen päätöksen ja sen jälkeen äänestää muutosta.

Kyllä👍 Minulla on vain pari asiaa josta en voi tinkiä tai hyväksyä kompromosseja seuraavissa vaaleissa, ja näistä toinen on vahuspalvelut kaikkinensa.

Ymmärrän ja hyväksyn sen että politiikassa tehdään kompromisseja jne, mutta se että heitä edelleenkin kohdellaan tällä tavalla kaiken sen jälkeen mitä ovat tehneet ja yhteiskunalle antaneet, on kertakaikiaan anteeksiantamatonta. Tätä tilannetta en voi hyväksyä.

Sellasita puoluetta en voi äänestää, joka ei ylläpidä seniorikeskustelua ja myös toimi sen mukaisesti. Se nyt vaan on näin.

1 tykkäys

Tänään oli uutisissa, että uudet hienot sotealueet haluavat 700 miljoona euroa lisää rahaa…ja vaaleihin valmistuvat haliituspuolueet sitä kannattavat vaikka kenelläkään ei ole oikeasti tietoa mihin raha menee. Veikkaisin, että kaikkeen muuhun kuin mitä pyydetään. Varmaan samaan kuin mitä poliisienkin määrärahapyynnöt eli byrokratian kasvattamiseen ja valtion legendaariset IT-hankkeet. Kyllähän nuihin saa lappaa rahaa yli kaikkien käyttömenojen, kun kukaan ei edes viitsi valvoa. Tulee mieleen ihan Suomen kehitysapu mitä myös ollaan kasvattamassa…sen Suomenkin kehitysavun ainoa tarkoitus on pitää kehitysmaat kehitysmaina.