Toimiva yhteistyö aluevaltuustossa Päijät-Hämeessä

Uutena poliittisena toimijana minua on hämmästyttänyt aluevaltuusto työskentelyssä haasteet, jotka liittyvät yhteistyöhön. Työelämässähän me useimmat työskentelemme erilaisissa tiimeissä ja tämä vaatii meiltä tiettyjä työelämän taitoja. Pystymme sopeutumaan erilaisiin ryhmiin ja toimimaan rakentavasti myös sellaisten ihmisten kanssa, joilla on erilaisia näkökantoja kuin meillä itsellä.

Kaikki yhteistyö lähtee kuitenkin asenteesta; kumppanin ja sovittujen asioiden kunnioittamisesta. Vuorovaikutus ja asioista tiedottaminen on yhteistyön perusta. Nämä asiat pitäisi olla meidän kaikkien hallussa. Mikä sitten mättää? Miksi joudumme palaamaan jo alkumetreillä asioihin, jotka on ryhmien kesken sovittu ja niistä on kirjaukset tehty?

Nyt esille on tuotu asioita, jotka kuuluisi hoitaa puheenjohtajan nuijan kopautuksella. Tärkeää olisi päästä asioissa eteenpäin! Meidän jokaisen valtuutetun täytyykin pitää fokus kirkkaana: Olemme tekemässä työtä kaikkien päijät-hämäläisten parhaaksi.

Vaalien aikaiset kamppailut pitää unohtaa ja edetä asiat edellä yli puoluerajojen. Näin valtava kokonaisuus ei voi olla kenenkään yhden ihmisen eikä edes yhden ryhmän luomus. Tähän tarvitaan monimuotoista yhteistyötä, paljon osaamista ja myös kompromissi kykyä.

Mikään ei ole valmista heti ja meidän pitää hyväksyä joidenkin asioiden keskeneräisyys sekä kyetä elämään niiden kanssa! Työ etenee aika rivakastikin ja suunnitelmallisesti. Toivottavasti kaikki valtuutetut ymmärtävät työn tärkeyden ja jatkamme työtämme rakentavassa yhteistyössä. Haluan uskoa, että tahtoa ja aitoa välittämistä löytyy tällä tärkeällä hetkellä Päijät-Hämeessä.

Pirjo Tiira
aluevaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja

3 tykkäystä

Juurikin näin! On tärkeää, että aluevaltuusto pääsee nopeasti siihen työhön, mihin se on tarkoitettu.

1 tykkäys