Tule mukaan päättämään

Liike Nyt rakentaa Suomea, jossa kuuluu järjen ääni. Tämä tarkoittaa sitä, että entistä useampi haluaa ja pääsee osallistumaan päätöksenteon eri vaiheisiin. Se tapahtuu lisäämällä vuorovaikutusta ja tekemällä päätöksenteosta merkittävästi nykyistä avoimempaa. Nettiparlamentti on väline tähän ja uusia keinoja, esimerkiksi mobiilisovellus, on tulossa.

Perustimme Liikkeen aikoinaan siksi, että voisimme ottaa ihmiset paremmin mukaan vaikuttamaan siihen miten Suomessa hoidetaan yhteisiä asioitamme ja miten niistä päätetään. Haluan, että osallistut, olet aktiivinen ja olet mukana päättämässä asioista. Haluan kuulla sinusta ja mielipiteistäsi.

Kiitos, että olet tullut mukaan.

Hjallis

25 tykkäystä

Pieneläkeläisten verotusta kevennettävä. Olen asunut itse ulkomailla (EU:n ulkopuolella) 14 vuotta. En ymmärrä enkä tajua miksi minun pitää maksaa veroa noin reilun 1200 euron summasta työllä ansaitusta bruttoeläkkeestäni, koska verolla ei ole käytännössä mitään vastinetta? Luettelen oikeuteni. Saan äänestää vaikka Liike Nyt:iä eduskuntavaaleissa (en kunnallisvaaleissa), saan äänestää EU-vaaleissa, saan äänestää presidentinvaaleissa ja tulla ilman viisumia Suomeen. Sinä oikeuteni sitten olivatkin. Kuvitellaan tilanne, että jos me nelihenkinen perhe tultaisiin Suomeen mitä lähti noilla tuloilla sitten maksamaan? Koska ei tuolla eläkkeellä elä mitenkään Suomessa nelihenkinen perhe joista kaksi alaikäisiä ja vaimo ei koskaan edes käynyt Suomessa.
Tiedustelin Suomeen muuttoa viime talvena, niin olihan vaikeaa ja ennen coronaa tiedustelu. Itsellä kahden olisi kaiketi kahden kuukauden ventti johonkin Kelaan. Muilla ehkä vielä pitempi tai toinen lapsistani on Suomen kansalaien eli kaksoiskansalaisuus. En omista mitään Suomessa joten lienee joku pakolaiskeskus (heh) olisi ensiasunto tai sitten jos joku hyväsydäminen lahjoittaa asumisen noille noin kahdelle kuukaudelle tai niin kauan, että saan katon päälleni itse. Sanon ihan suoraan, että viihdyn täällä missä nyt olen ja sen että olen selkeästi elintasopakolainen, koska ei tuolla rahalla elä nelihenkinen perhe mitenkään Suomessa. Täällä nippa nappa ja en kuormita Suomea millään tavoin. Heh, valtion kannattaisi tukea ennemmin minua ja poikaani, että pysymme täällä niin se tulisi heille halvemmaksi. :wink:
Tarkoitus oli lähinnä Suomeen tulolle lasten koulutus ja vaimo töihin johonkin jonka jälkeen pois jälleen Suomesta pois kuormittamasta kyseistä “onnelaa”. Etenkin Suomen kielen vuoksi koulutus lapsille ja vaimollekin. Näin saisin 14 vuotta maksamalleni verolle edes jotain konkreettista vastinetta. Samoin oma terveyteni, koska Suomessa on maailmalla kuulemma “ilmainen” terveydenhoito ja se on muutenkin maailman “onnela” jossain rankingissa. Tosi huonosti täytyy mennä muilla kun lukee uutisia sieltä enkä tarkoita pätkän vertaa covid-19 tapausta tässä kohtaa. Paitsi että nyt Suomeen tulo ei onnistu mitenkään koko perheen kanssa.
Itse olen siis työkyvyttömyyseläkkeellä, mutta kyllä kaiketi jotain pystyn tekemään ja minua ei paljoa luukulta luukulle ravaaminen kiinnosta jota elämä Suomessa olisi jos sinne tulisimme. Joku maahanmuuttaja tai pakolainen pääsee luultavasti Suomeen helpommin kuin kaksi Suomen kansalaista. Tiedustellessani sain melko ynseän vastaanoton ja osa sakista ei edes kunnolla tiennyt miten homma menisi. Ei ainakaan sanottu, että tervetuloa Finlandiaan. Muutenkin noin yleensä Suomi kohtelee ulkosuomalaisia suorastaan törkeästi. En tiedä miten asia on EU:n sisällä.
Se olisi sitten pitempi lista mihin en ole oikeutettu veroa maksavana Suomen kansalaisena.
Vaikka jonkin verran tässä ivaan tai ennemmin suoraan arvostelen systeemiä, niin silti Suomi on rakas kotimaani joka on kyllä melko surkeassa jamassa nykyään. Pystytäänkö jatkossa edes kunnolla maksamaan eläkkeitä? Moni muu asia kotimaassani huolestuttaa. Se kotimaani suorastaan säälittää.
Hieno juttu tämä Liike Nyt Nettiparlamentti ja muutenkin puolueen ohjelma kiinnostaa. Mainittakoon menneisyydestä se, että olen tehnyt töitä koko työ aikani ja -ikäni Suomessa. Olen ollut yrittäjänä ja duunarina siihen asti kun työkyky meni ja sitten olin pakotettu luukulta luukulle systeemin ja nostin kytkintä sieltä. Sekin aika oli rankkaa ankaran verotuksen vuoksi ja monenlaista jarrua yrittämisessä ja myös työnteossa. Oikeastaan ei saanut tehdä töitä niin paljon kuin olisi halunnut. Joku ay-liike ja verotus tuli ikäänkuin seinäksi. Näin ollen olen huomannut Liike Nyt sakissa jotain erilaista ajttelua ja Hjalliksella hyviä videoita.

1 tykkäys

Kiitos, että sain osallistua pitkällä jutulla suoraan Liike Nyt Nettiparlamenttiin ja ääntäni näin näkymään. Mihinkään muuhun ei juuri mahdollisuuksia tälläisessä touhussa. Kansanedustajilta olen aikoinani kysellyt monenlaista asiaa suoraan emaililla. Vain tosi pieni prosentti edes vaivautuu vastaamaan tai sitten vastaus yhtä tyhjän kanssa. On joukossa ollut muutama joka jopa samaa mieltä kanssani. Riippuu siitäkin mikä on asia. Jos se koskee päätöksenteon arvostelua niin heikosti vastataan tai oikeusasioita. Sanotaan et Suomi on oikeusvaltio. Se on aika kaukana siitä ja korruptio istuu kuin tatti systeemissä kuten siitäkin on olemassa juttua aika monessakin Hjalliksen videossa. Esimerkiksi tässä hyvä pätkä.

1 tykkäys

Mielipiteet

  • suur yritys johtajien miljoona palkkojen leikkaus
  • yksilön arvostaminen sellaisena kun on ja avun anto sitä tarvitsevalle
  • puoluetukien leikkaus
  • enemmän irti eu liitosta päätösen teossa, kauppa sopimuksia saa olla
  • ihmisten auttaminen
  • järki ennen tunteita päätösen teossa

T Jose Pellikka aka Insaniz (paikallinen järjen ääni räppäri)

2 tykkäystä

Kiitos ja hyvä puheenvuoro. Tämä liike on todella tarpeellinen nyky Suomessa, jossa todella moni asia tuntuu olevan retuperällä ja päättäjät ovat todella ylimielisiä ja valehtelevat uskomattoman paljon, uskomattoman monista asioista.
Kyllä se liike nytin kannatus on nyt jo varmaan todellisuudessa lähempänä 10%. Ja nousee koko ajan, se on hyvä se. Koska hallitus on niin monissa asioissa retuperällä ja ei läpinäkyvä.

Arvoisat Kaikki,

Tästä valtion korruptoitumisesta ja valtion rikollisuudesta on kriminologista tutkimusta:

Political Corruption and State Crime: https://doi.org/10.1093/acrefore/9780190264079.013.274

“The state is responsible for maintaining law and order in society and protecting the people. Sometimes it fails to fulfill these responsibilities; in other cases, it actively harms people. There have been many instances of political corruption and state crime throughout history, with impacts that range from economic damage to physical injury to death—sometimes on a massive scale (e.g., economic recession, pollution/poisoning, genocide). The challenge for criminologists, however, is that defining political corruption and state crime can be thorny, as can identifying their perpetrators—who can often be collectives of individuals such as organizations and governments—and their victims. In turn, pinpointing appropriate avenues of controlling these crimes can be difficult.”

MOT teki vuonna 2007 dokumentin Suomen korruptiosta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/10/17/suomessako-ei-korruptiota
Mikä on tilanne nyt vuonna 2020?

Vaasan yliopistossa on tehty tutkimusta suomalaisesta korruptiosta:
https://www.univaasa.fi/fi/news/rehellisyys_maan_perii/

He ovat saaneet tuloksen, jossa suomalaiset tuovat esille Suomessa tapahtuvaa korruptiota tai arveluttavaa toimintaa.

https://www.univaasa.fi/fi/news/piilokorruptiotutkimus/
"Vaasan yliopiston kansalaistutkimuksesta ilmenee, että kansainvälisten vertailujen luoma kiiltokuva suomalaisesta korruptiosta ei ole koko totuus. Kansalaisten epäilyjen mukaan varsin vähäisen ilmikorruption lisäksi Suomesta löytyy myös piilossa olevaa korruptiota, jossa liikutaan laillisen ja laittoman, eettisen ja epäeettisen harmaalla vyöhykkeellä.

– Kansalaiset lähettivät meille satoja kertomuksia, henkilökohtaisia kokemuksia ja arvioita piilokorruptiosta, kertoo Piilokorruption anatomia Suomessa -tutkimushankkeen vastuullinen johtaja, emeritusprofessori Ari Salminen Vaasan yliopistosta.

Kuukauden kaikille avoinna ollut nettikysely kokosi peräti 521 kertomusta. Näistä 420 otettiin Salmisen mukaan tarkemman selvityksen kohteeksi."

Oma kysymykseni on, että mitä vielä emme tiedä suomalaista korruptiosta ja mitkä ovat keinomme ideaallisesti lopettaa tämän korruption jatkumo tai edes vähentää sen olemasaoloa tehokkaasti?

En vaadi mitään ihmeellistä, en halua valittaa veroista, terveydenhuollosta, eläkkeistä saatikka polttoaineiden hinnoista. Sen sijaan haluan herättää suomalaiset ajattelemaan omaa elämää, omia oikeuksia, mahdollisuuksia, nykyisen hallinnon korruptiota, suurten puolueiden valheellisuutta ja ahneutta jne. Liike Nyt:ltä odotan sen suuren ongelman ratkaisua, miten tämä vuosikymmeniä rakennettu korruptoitu vallanhimo ja järjestelmä saadaan pois eduskunnasta ja virkamiehistä? Ilman sotilasvallankaappausta?

1 tykkäys

Hienoa tekstiä.
Nyt Liike on asia linjalla ja pysyy siinä.
Hienoilla arvoilla mennään rehellisesti eteenpäin.