Valtakunnansyyttäjä oikealla asialla?

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen harkitsee julkisuuteen annettujen tietojen mukaan jo viidettä tutkintapyyntöä Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsestä. Syyt ovat melko lailla perusteeltaan samoja kuin aikaisemminkin.

Jonkinlainen fiksaatio näyttää mielestäni Toiviaisella nyt tähän olevan. Liittyykö se Räsäsen persoonaan, hänen puolueeseensa, mielipiteisiin vai jollain lailla ylipäänsä seksuaalisuuden kokemiseen. En tiedä, eikä tämä varsinaisesti kiinnostakaan.

Se, mikä huolestuttaa, on selkeä kaksoisstandardi. Joillekin poliitikoille ja julkisuuden henkilöille sallitaan miltei mitä tahansa ulostuloja mutta jotkut joutuvat peräti valtakunnansyyttäjän vainon kohteeksi.

Toiviainen olisi tehnyt asiansa ja mielipiteensä selväksi yhdellä tutkintapyynnöllä. Viisi jo näyttää vainoamiselta.

7 tykkäystä

Valtakunnansyyttäjän henkilökohtaisena tavoitteena on ilmeisesti kitkeä sananvapaus Suomesta. Jos puhut oman uskontosi puolesta (mikä ei ole Islam) tai pohdit maahanmuuttoa eri tavalla kuin hallitus, lähtee heti punainen kortti rasismista tai vastaavasta.

Vaikka Räsänen on monesti hiukan liian suoraan esim. homoja vastaan, pitää hänellä olla oikeus kertoa oma mielipiteensä tai lainata pyhästä kirjasta tekstiä. Raamattua ei ole vielä bannittu, joten ei sen sisällöstä pidä vetää oikeusjuttuja.

Perussuomalaisten tubestara Sebastian Tynkkynen on myös useasti ollut Toiviaisen kohteena, koska Tynkkynen on tuonut esille maahanmuuton ja Islamin ongelmia. Tynkkynen seurustelee maahanmuuttaneen miehen kanssa, mutta silti hän on Räsäsen puolella sananvapaudesta eikä hän ole rasisti vaan kertoo vain faktoja asioista. En näe siinä väärää, että kerrotaan kansalle terroristien uskontoja tai miten paljon ongelmia ovat tänne tulleet aiheuttaneet.

Nykyään on väärin sanoa omaa mielipidettä asioista ja saa pelätä, että koska oma vuoro tulee…

8 tykkäystä

Toiviaisella on selvästi, monen muun päättävässä asemassa olevan kanssa, saada sananvapaus kitkettyä meiltä veronmaksajilta ja aikaansaada vain hänen/heidän ajatusmaailmaan sopivaa keskustelua.

3 tykkäystä

Eikö Toiviainen ollut jokin aika sitten vaatimassa maalittamista rikokseksi määritellyksi. Mitähän nämä Toiviaisen lanseeraamat syytökset sitten ovat ellei maalittamista?

3 tykkäystä

Se myös ihmetyttää kun valtakunnan syyttäjä nostaa näitä syytteitä taannehtivasti

3 tykkäystä

Politiikka on nykyisen hallituksen toimesta ajautunut täysin väärille raiteille. Valtakunnasyytäjäkin jahtaa vain oppositiopuolueiden jäseniä on siis värittynyt oman ideologian mukaisesti.

1 tykkäys

Uskonto on ilmeisesti jokaisen oma asia. Miksi uskonto saa olla politiikassa mukana?

Juurikin näin. Voikohan tuon Toiviaisen haastaa maalittamisesta :sweat_smile:

3 tykkäystä

Tämä! Täysin samaa mieltä!
Muutenkin hyviä kannanottoja ketjussa! :+1:

2 tykkäystä