Virkamiehen erottaminen liian vaikeaa

“Hyväveli” järjestemä sai kolauksen. Nyt pitää ehtiä piilottamaan omat toilaukset ja vispilän kaupat, vai mikä mättää kun erottamispäätöstä ei meinata millään saada käsittelyyn?

Ulospäin tilanne näyttää kiusallisen asian peittelyltä. Iltarukouksissa toivotaan ihmeen tapahtuvan. Ehkäpä maanjäristys pohjanmaalla, jotta kansan huomio olisi muualla.

Koetko asian samalla tavalla?

2 tykkäystä

Siis, mitä Emppi64 halusi sanoa?
Nuo perusasiat on mediassa moneen kertaan kerrottu.
Oletan, että kyseessä on arviointi onko k.o. virkamiehellä mahdollisuutta hoitaa virkatehtäviään vai ei. Lakia olisi hyvä noudattaa kaikilla virkatasoilla ja jos oikein fiksu virkamies löytyy jopa lain “henkeä”.

1 tykkäys

Naulan kantaan :+1:

Julkiselta puolelta puuttuu organisaatio. Kenelläkään ei ole pomoa, joka palkkaisi alaisensa, valvoisi heidän aikaansaannoksiaan ja tarvittaessa erottaisi. Politiikka estää tämän; pitää olla poliittisia nimityksiä! Tässä perussyy myös huonoon palveluun, laiskaan työntekoon, sairaspoissaoloihin, homekouluihin yms.

2 tykkäystä

Niin, ketä suojellaan ja miksi.
Ihmettelen kuinka avoimesti tapauksen virkahenkilö puolustautuu. Hänen oikeuksiinsa kuuluu ottaa “kuninkaalliset” menettelytavat käyttöön.

Maksattaa ne verovaroin ja hymyillä päälle.

Muistan kun kuulin aikanaan LVM:n virkahenkilön mainitsevat heidän kevätpalaverista. Heitä ikävystytti Helsingin sää. Siis mennään Nizzaan ja pidetään palaveri siellä. Kivaa kuulemma oli ollut mutta tietenkin harmitti ne kalliit kuohuviinit - ne piti maksaa itse!