Valtuustoaloite veneiden talvisäilytyspaikasta

VALTUUSTOALOITE VENEIDEN TALVISÄILYTYSPAIKAN SELVITTÄMISESTÄ NUUTNIEMI - KOIKARI VÄLISELLE ALUEELLE

Valtuustoryhmä Liike Nyt tekee valtuustoaloitteen veneiden talvisäilytyspaikan selvittämiseksi kaupungin omistamalle Nuutniemi – Koirakari väliselle alueelle (kartta liitteenä).

Haminassa toimivat veneilyseurat ja veneilyharrastajat ovat esittäneet kysymyksen, voidaanko nopealla aikataululla selvittää mahdollisuus esitetyn alueen käyttämisestä veneiden talvisäilytys sekä mahdollisesti myös tulevaisuudessa myös huolto- ja korjauspalveluiden alueena.

Esitetty alue on muodoltaan pitkän omainen ja rajoittuu paikallistiehen, satama-alueen rajaan, toimivan teollisuusyrityksen tonttiin sekä mereen. Tontin koko on n. 25000 m2 ja se on ollut pitkään käyttämättömänä. Tontin sijainti on veneilijöiden kannalta tarkasteltuna ihanteellinen, sen sijaitessa lähellä Tervasaarta ja syväyksen ollessa n. 4 m, joka täten sopii kaikille veneille erittäin hyvin.

Meri ja veneily ovat Haminalle tärkeitä vetovoimaisuuden ja siihen liittyvien oheispalveluiden kannalta. Kaupungin toimesta sekä helposti saavutettavien olosuhteiden luominen mahdollisimman lähelle laiturialueita on myös strategisesti järkevää.

Esitämme, että asiasta tehdään vaikuttavuusarviointi jolla saadaan perusteltu päätös valtuustoaloitteeseen vielä tämän vuoden aikana. Nykyisen toimintakulttuurin mukaisesti avoimeen valmisteluun tulee ottaa Haminalaiset veneseurat ja veneilyharrastajat aktiivisesti mukaan.

Kuuntelemme mielellämme palautetta, kommetteja ja kehitysideoita ko. valtuustoaloitteeseen.

Terveisin,

Valtuustoryhmä
Liike Nyt Hamina

Hyvä ehdotus. Vaikuttaa hyvältä paikalta.
Pääasia, että talvisäilytys siirtyy pois Tervasaaresta.