Vartiosaaren rakentaminen

En ymmärrä mikä vimma Helsingillä on tämän kauniin ulkoilualueen rakentamiseen. Kyllä rakennusmaata löytyy muualtakin.

1 tykkäys

Vartiosaari on ollut kautta aikojen muutamien yhdistysten ja pienen ryhmän ‘yksityisomaisuutta’. Koska sinne on ollut melko mahdotonta mennä, ei se ole saanut suuremman yleisön sympatioita.
Pitkäaikainen sulkeutuneisuuden tila lienee suurin ongelma.
Kaupungin suunnitelmissa on ollut kruunun siltojen kautta kulkevan raitiovaunuliikenteen jatkaminen Laajasalosta Vartiosaaren yli Ramsinniemeä pitkin Vuosaaren Kolumbukseen. Todennäköisesti raitiovaunuliikenteen kelvolliseen kapasiteettiin on laskettu rakennetun Vartiosaaren asukkaiden lisäksi myös Vuosaaren asukkaat.

Helsinkiä kun rakennetaan tulee pitää historia ja ikimetsät arvossa. Näitä ei saa takaisin jos niihin kajotaan. Helsingin vahvuus tulisi olla nyt ja tulevaisuudessa se, että olemme kaupunki joka on kasvava, mutta vaalimme luontoa ja alkuperäistä luontoa samalla kun nykyaikaista infraa ympärillä.

Emme saa kajota luontoon, jotka ovat alueiden keuhkot. Niitä voidaan malsimissaan sivuta niitä häiritsemättä. Näistä muodostuu alueille arvonsa.

Helsingissä on lukuisia teollisuusalueita yms. Ylijäämäalueita jotka voidaan täydenmysrakentaa.

Toisaalta östersundom… Ei ole vielä asuntoakaaan tullut vaikka 100 000 mietittiin aluksi…malmiin taas ollaan kajoamassa vaikka se tuhoaa alkuperäisluonnon, tulevaisuuden ilmailubisneksen ja asunnot rakennetaan suolle ilmastovaikutuksista piittaamatta… Ei näin rakenneta maailman toimivinta ja kehittyneintä kaupunkia