Koronarokotus ja passi

Luin juuri, että Hjallis Harkimo haluaa sanktioita rokottamattomille? Haluaisin kysyä miten me, jotka olemme saaneet rokotteesta vaurion ja poikani elinikäisen sairauden olemme vielä ansainneet sanktioita. Kun emme pysty ottamaan enempää rokotteita ? Emmekö ole kantaneet jo osuutemme ? Miten mielestänne pitäisi toimia? Olemme tarkkoja hygieniasta ja käyttäydymme vastuullisesti. Pitääkö kohta käydä testissä ennenkuin saa ostaa kaupasta elintarvikkeita vai saako ollenkaan ? Minkälaisen elämän meille tarjoatte? Onko se vapaan maan ja vapaan kansan toimintaa? Mitäs jos saatte itse saman, niin suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle ? Kuka vaan voi saada. Meilläkään ei ole ennen ollut ongelmia. Tässä annetaan nyt ”pirulle pikkusormi ”. Kaikki rokotteet otettu eli ei ole mistään ideologiasta kyse, mutta aina ei käy tuuri. Katsokaapa myös Fimean haittatilastoja … en ole rokottamista vastaan vaan näitä outoja pakkomielteitä. Teidän jälkeläisenne pakkorokotetaan ? Oikeasti ?

13 tykkäystä

EI koronapasseille, EI pakkorokotuksille.

KYLLÄ tavalliselle käsihygienialle.
KYLLÄ sille, ettei mennä oireisena töihin.

15 tykkäystä

Kiitos Päivi Tuominen asiallisesta näkökulmasta. Itse sain 3 vuotta sitten virusrokotteesta tosi tympeät sivuvaikutukset enkä siksi ole innolla ottamassa rokotetta. Lisäksi eilen illalla klo 22.51 viimeksi sain viestin puhelimeeni tapauksesta jossa rokotuksen jälkeen on alaraajat menneet toimintakyvyttömiksi ja sydän oireilee. Korona on vakava sairaus ja rokotekin vaikuttaa haittavaikutusten vuoksi vähemmän houkuttelevalta. Kyllä tässä on hyvät neuvot tarpeen. Lähipiirissä on myös kuolemantapaus 6 vrk rokotteen ottamisen jälkeen. 48 vuotias nainen. Itse seuraan tartuntatilastoja, enkä käy missään ruuhkaisissa paikoissa.

9 tykkäystä

Niin uskon, että me jotka olemme niitä harvinaisia, joille rokotus aiheuttaa vaaran, huolehdimme hygieniasta huolella, koska on se ainut keino. Itsehän kaikki vastaamme muutenkin elintavoistamme ja terveydestämme. En olisi edes menossa ”tapahtumiin” ihan oman järjen käyttö riittää. Jos joku rokottamaton menee konserttiin, niin eiväthän ne rokotetut ole missään vaarassa, koska heillä on rokote. Tämä menee ihan hulluksi ja hallitsemattomaksi. Verot maksetaan etätyöstäkin, mutta ihmisiä jaetaan kelpoihin ja epäkelpoihin terveyden perusteella. Tämän estää jo Euroopan ihmisoikeustuomio-istuimen päätös. En minä tarvitse ja halua valtion valvontaa. Terve ei tartuta ihan sama onko rokotettu. Rokotetut tartuttavat myös ja silloinhan sanktio on pelkästään syrjivä, koska lopputulema on sama. Ja olen peukuttanut Harkimon puheenvuoroja tähän asti… en ikinä tule äänestämään totalitarismin ja valvonnan puolesta. Sotilaatko valvovat sitten meitä ? Entäs jos haluan ruokakauppaan? Maskit ja muut suojukset otan kunhan pääsee asioimaan … nyt pitää miettiä minkälaisen lopputuloksen haluamme. Sairaalat eivät ole kuormittuneet muusta kuin hoitajapulasta. Rokotusvelvollisuus johtaa haittatapausten lisääntymiseen myös, koska ihmiset pelkäävät. Silläkö suomalaisten terveyttä hoidetaan ? Kuka vastaa haitoista jos pakotetaan? Harkimo? Syntymättömiä lapsia odotetaan koronapiikin kanssa. Päätöksen tekee joku muu. Vastuu jää itselle. Jos minulle pistetään niin hengenvaarassa olen… nenäsumutetta voisin harkita kunhan vähän tiedetään enemmän näistä. Tämä ei todella ole joko tai asia.

11 tykkäystä

Mietin myös itsekseni onko tämä Hjalliksen möläytys puoluueen kanta vai pelkästään hänen henkilökohtainen ongelma?

8 tykkäystä

Pitää odotella Hjallikselta tarkennusta.

6 tykkäystä

“Jos ihmiset eivät suostu menemään rokotuksiin, silloin niiden menemisiä pitää rajoittaa. Silloin he eivät pääse tapahtumiin tai ravintoloihin.” Tämän luin lehdestä, mitä Hjallis sanoi.
Ei suostu on ihan eri asia kuin ei voi ottaa rokotetta. Joten älä turhaan suutu. Ei kukaan, edes Hjallis ole kieltämässä ihmisten käymistä normi kaupoissa jne. Ja edelleen rokotteen ottaminen on jokaisen ihan oma asia.
Kysymys on siitä, että pitääkö rajoitaa kaikkien elämää, jos osa ei voi (erittäin pieni osa) ja osa ei halua rokotetta. Koko kansan rajoitukset, yhdenvertaisuuden nimissä estää tuhansien mahdollisuuden tehdä töitä. Ei se ole keneltäkään pois jos toinen voi mennä 2 x rokotuksen jälkeen ravintolaan/tapahtumiin ja näin tukee/työllistää ihmisiä.

7 tykkäystä

Hoitoalan koulutuksen saaneena, arvomaailmani sanoo, että kaiken hoidon ja lääketieteellisen avun/hoidon/lääkityksen/rokotuksen ottaminen on täysin itsemääräämisoikeuden piirissä.

Tämän vuoksi ihmisten jaottelu eri ryhmiin, on ihmisoikeuksien vastaista.

Keskittyisiin edelleen “valistukseen”: turvavälit, hygienia, maskin käyttö (jos mahdollista), oman harkinnan mukaan tarpeeton massakokoontumisten välttäminen.

Tämä virus ei voi sulkea kansakuntaamme vuosiksi eikä ihmisiä saa syrjiä vapaaehtoisten valintojen pohjalta eri ryhmiin.

Ranskan ehdotus rajoituksista oli täysin hullu.

Nyt viimeistään terveysturvallisuus on muuttumassa poliittiseksi kahtiajaoksi sekä painostukseksi.

Mitä enemmän ihmistä pakottaa, sitä enemmän pistetään vastaan.

Strategiat ja ulostulot poliitikoilta tulisi olla tukevia ja kannustavia sekä ohjaavia, ei syyllistämistä.

13 tykkäystä

Tässä on nyt monia asioita jotka jää huomiotta. Minua kiinnostaisi esimerkiksi se, että mikä osuus sairaalassa olevista koronapotilaista on rokotettuja. 3,6 miljoona suomalaista on jo rokotettu ja lapset ja nuoret eivät rokottamattominakaan sairasta tai sairastavat lievänä. Sitten rokottamattomia aikuisia alkaa olla aika vähän. Toinen kysymys on se, että millaisen uhkan rokottamaton aiheuttaa mennessään rokotettujen joukkoon?

6 tykkäystä

Kaikissa muissa puolueissa puoluetoimisto sanelee sen mihen jäsenistön tulee sitoutua. Meillä tilanne on toinen. Tämä nettiparlamentti on nimenomaan sitä varten että puolueemme päättäjät saisivat laajemman kuvan kentän mielipiteistä. Liike Nyt:n periaatteisiin kuuluu tieteellinen tutkimus ennen päätöksentekoa, joten kyse on enemmän Hjalliksen mielipiteestä mutta tässä vaiheessa ainoana kansanedustajana kyse on myös puolueen kannasta. Meidän mahdollisuutemme tässä asiassa on toimia päättäjien tukena joita nyt on valtuustoissakin iso porukka. Tukena oleminen ei tarkoita sitä että orjallisesti ollaan samaa mieltä. Päättäjät kestävät kyllä kritiikin kunhan se on asiallista, ja odottavatkin sitä.

3 tykkäystä

Jos puolustellaan yrittäjien kannalta, niin silloinhan saavat vähemmän asiakkaita, kun osa suljetaan jo valmiiksi ulos?? Tullaan myös tilanteisiin, jossa terve ihminen ei pääse ravintolaan, vaikka ei levitä mitään. Ja sisälle pääsee ihmisiä, joilla voi rokotuksesta huolimatta olla korona ? Ei toteudu oikeus minkään mittarin mukaan. Tämä ei edes ole mielipide-asia vaan monen moneen lakiin kirjattu. Ihmioikeusjulistuksista lähtien. Kuka siitä passista hyötyy ? Eikös tämä tilanne ome nyt hyvä. Rokotukset rullaa ja vakavia sairastumisia tulee vähemmän. Eikös se ollut rajoitusten tarkoitus? Tästä eteenpäin ei olla enää vapaan yhteiskunnan asukkaita mikäli ruvetaan jakamaan ihmisiä. Jälkipolvet kyselevät, että kuinka oli mahdollista ja eikö kukaan tehnyt mitään …

5 tykkäystä

Kyseessä on kansalaisten itsemääräämisoikeus ja tasa-arvoisuus. En usko pakottamiseen hallinnan välineenä. Kun kansalaiset saavat puolueetonta ja asiallista tietoa, he kykenevät kyllä itse tekemään päätöksensä omaa kehoaa koskien ja oman terveydentilansa tuntien.

Rokotteiden vaikuttavuudesta on tällä hetkellä tarjolla ristiriitaista tietoa. Yhtä lailla monilla rokotusten vastustajilla on taustalla huonoa asioihin perehtymistä. Me elämme pelon markkinoilla.

Asiat täytyy tutkia ennen kuin hutkitaan. Asioista voi olla eri mielipiteitä, ja silti voidaan mahtua vaikka samaan puolueeseen.Samalla voidaan muistaa, että on olemassa myös muita sairastumisen riskiä vähentäviä asioita kuin rokottaminen.

Enemmän olisin huolissani siitä mitä tämä tilanne on vaikuttanut kansalaisten hyvinvointiin ja selviämiseen (esim. pienyrittäjät ja muut nyt köyhyysloukussa elävät) sekä mielenterveyteen (mm. yksin jätetyt opiskelijat ja nuoret). Nämä vauriot ovat käsittämättömän mittavat ja tulevat näkymään pitkällä tähtäimellä lastemme ja nuortemme hyvinvoinnissa sekä kansantalouden tilanteessa. Meillä on muutakin terveyttä kuin fyysinen terveys. Yhtä lailla mielenterveyden romahtaminen tai arkipäivässä taloudellisesti selviämisen romahtaminen ovat jäätävän isoja ongelmia, joiden vaikutukset kertautuvat vuosien varrella ennalta-arvaamattomalla tavalla, jos (/kun?) ne jätetään nyt hoitamatta.

Nyt olisi aika keskittyä ratkaisemaan kaikkia koskevia maanlaajuisia ongelmia, eikä keskittyä vastakkainasetteluun ja syyllistämiseen, jotka johtavat kansalaisten kahtiajakautumiseen.

9 tykkäystä

Se on jokaisen omavalinta, ottaako rokotteen vai ei. Ikävää, että jotkut ovat saaneet sivuvaikutuksia rokotteista.

Mielestäni koronapassi on selkeä malli yhteiskunnan pitämiseksi auki turvallisesti. Sillä voidaan osoittaa, että sen käyttäjä on joko:

 • rokotettu
 • testattu 72 tunnin sisällä negatiiviseksi
 • sairastanut koronan alle 6kk sitten.
  Passia käytettäessä ei käy ilmi, mikä edellisistä sen käyttäjä on “valinnut”. Todennetaan vain, että käyttäjä on “turvallinen”.

Itse en kannata sanktiota rokottamattomille, mutta kannatan sanktiota karanteenin rikkojille.

8 tykkäystä

Oikein

1 tykkäys

Lehdissä kirjoitellaan, että rokotetut voivat myös sairastua koronaan, mutta ei niin vakavasti kuin rokottamattomat. Miten ajattelette siitä, että rokotettu koronapositiivinen olisi turvallisempi kohdata kuin rokoittamaton koronapositiivinen?

6 tykkäystä

Isoin kysymys on se että turvataan Suomessa terveydenhuollon kantokyky! Meillä on edelleen ne kaikki samat sairaudet ja tapaturmat, kuin ennen koronaa. Järjestelmä ei kestä, jos koronan takia ihmisiä joutuu sairaalaan liikaa. Rokote suojaa ihmisiä ja myös sairaaloita. Ei ole kysymys siitä onko turvallista kohdata rokotettu tai rokottamaton. Iltapäivälehdestä luin, että Alabamassa yli 95% ihmisistä jotka koronan takia joutuvat teho-osatolle tai kuolevat siihen, ovat rokottamattomia. Kuormittavat sairaaloita, turhaan? Ne ketkä pystyvät ottamaan rokoteen, suojaavat itsensä ja turvaavat ne, jotka tarvitsevat tehohoitoa ihan muun sairauden vuoksi. Sydänkohtaus, aivoinfarkti, onnettomus jne… ja myös korona.

5 tykkäystä

Rajoituksilla rajataan yrittäjän mahdollisuutta edes palvella asiakkaita tällähetkellä. Asiakkaita olisi tulossa, mutta ei saa ottaa edes vastaan, yhdenvertaisuuden perusteella? Ovatko Suomalaiset oikeasti niin kateellisia, että jos toinen saa ja sinä et, niin se pitää kieltää? Tämä tilanne on erittäin poikkeuksellinen ja epänormaali. Ei se ole keneltäkään pois, jos naapuri voi mennä ravintolaan tai teatteriin taksilla tukemaan alan työntekijöitä kuukausi/kaksi ennen. Tilanne paranee koko ajan ja se on erittäin hyvä asia. Kyllä me kohta pääsemme lähelle entistä normaalia.

2 tykkäystä

Mitä ”kuukautta kahta ennen”? Mielenkiintoista, että vapaan yhteiskunnan ihmisten eriarvoistaminen ja syrjiminen puolustetaan kateudella. Tämä ei ole tosiaan mielipide, vaan monen LAIN takaama turva. Näiden lakien murtaminen johtaa kaaokseen ja poliittiseen mielivaltaan. Ei ole tärkeämpiä lakeja. Passi ei estä tartuttamista ja näin ollen ei ole takuu mistään. Mikähän tässä on joidenkin vaikea ymmärtää? Kesällä 1942 kiellettiin osaa ihmisistä tulemasta ravintoloihin ja elokuviin… jälkipolvi ihmettelee vieläkin, kuinka oli mahdollista ? Mitä se yrittäjä hyötyy siitä, että kaikki eivät voi tulla vapaasti ? Yhden tulee osoittaa negatiivinen testitulos mutta toisten ei, vaikka yhtä mahdollinen tartuttaja. Oireeton on terve ja tartunnoilla ei ole sinänsä mitään merkitystä. Ainoastaan sairaalahoitoa vaativilla lukumäärillä. Sairaaloita kuormittaa hoitajapula. Katsokaa kokonaiskuvaa … Kaunista päivää kaikille ja ymmärretään, eikä sorreta toisiamme !

3 tykkäystä

Olet Päivi asian ytimessä ja olen tismalleen samaa mieltä kanssasi tästä rokoteasiasta. Samaa mieltä siksi, että oma kokemukseni pelkästään influenssarokotteesta on negatiivinen saati sitten mitä tämä koronarokote itselleni aiheuttaisi jos sen ottaisin. Milleniumin kynnyksellä otin elämäni ensimmäisen ja viimeisen influenssarokotuksen ja siitä 2 kuukauden päästä sairastin influenssan sekä kuumeellisen että kuumeettoman keuhkokuumeen ja jälkitautina vielä sydänlihastulehduksen.

Tuon episodin jälkeen olen ottanut oman terveyteni omiin käsiini ja ottanut selvää immunipuolustuksen vahvistamisesta. Viimeeksi olen ollut flunssassa vuonna 2013 joten melko hyvin olen pärjännytt ilman mitään piikkejä.

6 tykkäystä

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja kertoo

Tässä artikkelissa oli Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtajan kertomaa mm.

 • laumasuoja vaatisi rokottamisen vauvasta vaariin

 • alle 12-vuotiaita ei voida rokottaa (vielä?)

 • terveydenhuollon kantokyky on turvattu eikä sillä voi perustella rajoituksia enää

 • täytyy päättää, palaammeko normaaliin ja siedämme tautitapauksia vai pyrimmekö hillitsemään tartuntoja keskitetyillä toimilla ja rajoituksilla

 • toivoo rokottamisen laajentamista 12-15 vuotiaisiin. Lasten ja nuorten long covidista tarvittaisiin lisätietoa, mutta muuten lapset edelleen näyttävät sairastavan lievästi

 • tänä vuonna 2021 virusta ei saada vielä kuriin

  1. rokotteen ottaminen on tärkeää eikä sitä saa unohtaa. Deltavirus tarttuvampi.
 • suomalainen on paremmassa turvassa vain rokotteella, koska maahan tulee koko ajan ihmisiä ja virusta.

Paljon kysymyksiä, joihin toivottavasti ministeriö ja valtioneuvosto koko ajan etsisi vastauksia.

Tässä tilanteessa Suomen koronatilanteesta päättävät eivät voisi lomailla kuin vuorotellen.

Britannia on avattu ja sen maan tilanteen seuraaminen on vissiin hyvä vertailukohta.